Verslo ir rinkų naujienos » Europos Sąjunga nori uždrausti anoniminius kriptovaliutų sandorius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-07-21 14:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32926


Europos Sąjunga pristatė pasiūlymą uždrausti anoniminius kriptovaliutų sandorius kaip dalį platesnio kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu plano.

Sąjunga siūlo tuo pačiu sukurti naują ES įstaigą, kurioje dirbtų apie 250 žmonių bei kuri prižiūrėtų finansų institucijas pinigų plovimo rizikos atžvilgiu. Ji taip pat nori uždrausti grynųjų pinigų operacijas viršijančias dešimt tūkstančių eurų.

Europos Sąjunga tuo pačiu uždraustų naudoti anonimines kriptovaliutų pinigines, o tokioms sistemoms kaip bitkoinas būtų taikomos tos pačios taisyklės kaip ir elektroniniams bankų pervedimams.

„Mes neturėtume turėti skirtingas taisykles finansų sistemoje. Jos taip pat turėtų būti taikomos skaitmeninėms valiutoms“ - konferencijoje sakė ES finansinių paslaugų komisarė Mairead McGuinness.

Antradienį pateiktus pasiūlymus dar turi patvirtinti Europos Parlamentas ir Europos Vadovų Taryba, o tai gali užtrukti ilgai. Europos Sąjunga norėtų, kad nauja kovos su pinigų plovimu institucija pradėtų veikti 2024 metais.