Verslo ir rinkų naujienos » Vokietijos ekonomika šį ketvirtį grįš į savo lygį iki pandemijos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-07-19 19:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32917


Bundesbank tikisi, kad spartėjantis augimas per šį ketvirtį leis Vokietijos ekonomikai galiausiai atsigauti po pandemijos sukeltų nuostolių.

„Darant prielaidą, kad dėl pandemijos reikšmingo pablogėjimo nebus ir bent jau palaipsniui palengvės gamybos kliūtys, vasarą ekonomikos plėtra turėtų dar labiau didėti, o realusis bendrasis vidaus produktas turėtų ikikrizinį lygį pasiekti jau trečiąjį ketvirtį“ - rašoma Vokietijos Centrinio banko pranešime.

Mėnesinėje savo ataskaitoje Bundesbank nenurodo potvynių vakarinėje šalies dalyje ir jų galimo neigiamo poveikio. Tačiau ING Groep banko ekonomistai mano, kad jie turės ribotą poveikį didžiausiai Europos ekonomikai. Jie nurodo, kad potvynių paveiktose vietovėse vyrauja mažos šeimų įmonės.

„Ironija dėl tokių stichinių nelaimių dažnai yra ta, kad namų ir infrastruktūros atkūrimas gali turėti teigiamos įtakos būsimam BVP augimui“ - sakė ING ekonomistas Carsten Brzeski.

Vokietijos finansų ministras Olaf Scholz pažadėjo skirti bent 300 milijonų eurų nuo potvynio nukentėjusiems žmonėms padėti. Jis taip pat paskelbė, jog bus paleista milijardų eurų programą miestų žalai atstatyti.