Naujas Nasdaq rekordas, pigo žaliavos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-06-18 01:00 Komentarai: (0)
Ketvirtadienio sesija Volstryte baigėsi antrą dieną iš eilės sumažėjusiais Dow Jones ir S&P500 indeksais, tačiau technologinis Nasdaq pasiekė naują visų laikų rekordą: Nasdaq 14161.35 (+0.87%), Dow Jones 33823.45 (-0.62%), S&P500 4221.86 (-0.04%).

Žaliavų kompanijų akcijos ketvirtadienį pigo dėl stiprėjančio dolerio. Šiame sektoriuje pagal kritimą lyderiavo Freeport-McMoRan, kurio rinkos vertė krito apie septynis procentus. Paladžio kaina biržoje ketvirtadienį susitraukė net beveik tryliką procentų, sidabro - beveik septyniais procentais, o štai varis atpigo apie penkis procentus.

WTI rūšies žaliavinės naftos kaina vienu metu buvo nusmukusi žemiau septyniasdešimties dolerių už barelį, tačiau vėliau atšoko iki 71.06 dolerių, kas palyginus su trečiadieniu yra 1.51 procento mažiau. Nieko stebėtino, jog tuo pačiu krito ir su nafta susijusių bendrovių vertybinių popierių kainos.

„Tai nebuvo tai, ko tikėjosi rinka. Dabar FED signalizuoja, kad palūkanų norma turės kilti greičiau. Šis požiūrio pokytis šiek tiek prieštarauja paskutiniams FED teiginiams, kad pastarasis infliacijos padidėjimas yra laikinas“ - sakė Aberdeen Standard Investments vyriausiojo ekonomisto pavaduotojas James McCann.

„Jei 2023 metais jie ketina du kartus pakelti palūkanų normą, jie turi gana greitai pradėti mažinti QE, kad pasiektų šį tikslą. Norint sumažinti turto pirkimą vidutiniu tempu, reikia maždaug nuo dešimties mėnesių iki metų“ - sakė Charles Schwab fiksuotų pajamų padalinio vadovė Kathy Jones.

Antrą mėnesį iš eilės krito Philly Fed indeksas (nuo 31.5 iki 30.7 punktų, o laukta, jog smuks iki vidutiniškai 31 punkto), kuris atspindi gamybos aktyvumą Pensilvanijoje, Naujajame Džersyje ir Delaveryje, t.y. viename iš svarbiausių ekonominių regionų JAV.

CureVac akcijų kaina pastebimai smuktelėjo. Vienu metu kritimas siekė daugiau nei keturiasdešimt procentų po informacijos, kad bendrovės Covid-19 vakcina nėra tokia efektyvi, kaip manoma, tad kyla klausimas dėl tyrimų tęsimo.
 
Dar nėra komentarų