Verslo ir rinkų naujienos » S&P500 padidės iki 4500 punktų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-06-11 13:52.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32760


Blackstone Group turto valdymo viceprezidentas Byron Wien mano, kad JAV akcijų rinka pradės augti po dviejų mėnesių sustojimo, nes ekonomika ir toliau atsigauna, o infliacija išliks kontroliuojama.

Jis pakartojo savo sausio prognozę, kad S&P500 šiemet pasieks 4500 punktų lygį, kas yra kiek daugiau nei šeši procentai virš ketvirtadienio uždarymo lygio. Tuo pačiu Byron Wien nesutinka su FED įsitikinimu, kad didesnė infliacija yra laikina. Jo nuomone, infliacinis spaudimas išliks ir lems JAV dešimties metų obligacijų pajamingumo augimą.

„Aš žinau, kad daugelis žmonių mano, kad infliacija yra laikina, kaip ir FED, tačiau mano nuomonė yra kitokia. Infliacija bus tarp 2 ir 3 procentų, tačiau rinka gali su tuo susidoroti“ - sakė jis.

Byron Wien mano, kad nors kainų spaudimas išliks, infliacija netaps nebekontroliuojama ir nekels grėsmės tolesnei ekonomikos plėtrai.

„Nemanau, kad infliacija bus tokia didelė, kad FED turės įsikišti. Ateinančiais metais FED padidins palūkanas arba nutrauks labai pritaikomą politiką, tačiau aš tikiu, kad ekonomika ir toliau judės į priekį“ - sakė 88-erių Volstryto veteranas.

Byron Wien nenoriai žvelgia į bitkoiną dėl jo didelio nepastovumo ir aiškių fundamentų trūkumo.

„Aš jį ištyriau ir svarstau, ar dėl senatvės priežasčių negaliu įtikinti savęs jį pirkti“ - sakė jis.