Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje per savaitę sumažėjo naujų bedarbių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-06-10 17:24.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32757


Per savaitę Amerikoje sumažėjo naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, tiesa, šis rodiklis tuo pačiu buvo kiek didesnis nei tikėjosi ekonomistai.

Šįkart per savaitę JAV priskaičiuota 376 tūkstančiai naujų bedarbių, arba šešiais tūkstančiais daugiau nei laukta, tačiau tuo pačiu mažiau nei savaitę prieš tai, kai šis rodiklis siekė 405 tūkstančius, arba dvidešimt tūkstančių daugiau nei prieš tai skelbta.

Tuo pačiu tai jau šešiolikta savaitė iš eilės kai savaitinis naujų bedarbių skaičius neviršija 800 tūkstančių ir penkta iš eilės kai šis rodiklis yra žemesnis už penkis šimtus tūkstančių.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, sumažėjo devintą savaitę iš eilės. Šis rodiklis krito nuo 428 iki 402.5 tūkstančių. Tai žemiausias lygis nuo pat praėjusių metų pirmojo pavasario mėnesio.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę krito nuo 3,757 iki 3,499 milijono, o laukta, kad jis smuks mažiau iki vidutiniškai 3,602 milijonų. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Prieš metus, prieš įsibėgėjant koronaviruso pandemijai, jis siekė 3,44 milijonus.

JAV Covid-19 atvejų nuolat mažėja dėl skiepijimo kampanijos, o panaikinus apribojimus verslui taip pat didėja samdomų darbuotojų skaičius. Be to, daugelis valstijų neseniai nusprendė pasitraukti iš federalinių nedarbo išmokų programų, atsižvelgdamos į pranešimus, kad įdarbinti naujus darbuotojus buvo vis sunkiau, nes bedarbių išmokos viršijo daugumos darbo vietų minimalaus atlyginimo dydį.