Verslo ir rinkų naujienos » Pirmoji šiukšlinių obligacijų emisija, skirta įsigyti bitkoinų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-06-10 13:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32754


MicroStrategy skolinasi 400 milijonų dolerių, kad įsigytų dar daugiau bitkoinų ir sumažintų įmonės skolas. Analitikai pabrėžia, kad tai yra pirmoji šiukšlinių obligacijų emisija, siekiant surinkti pinigų kriptovaliutai įsigyti.

MicroStrategy buvo viena iš pirmųjų kompanijų, paskelbusi apie reikšmingos grynųjų pinigų sumos investavimą į bitkoinus, nerimaudama dėl to, kad Centriniai bankai ekonomikai finansuoti išleidžia didelius kiekius pinigų.

Amerikos informacinių technologijų kompanija jau išleido maždaug vieno milijardo JAV dolerių konvertuojamų obligacijų, kad surinktų daugiau tradicinių pinigų ir konvertuotų juos į bitkoinus. Dabar ji paskelbė apie šiukšlinių obligacijų išleidimą. Tai bus privatus pasiūlymas ir skirtas tik kvalifikuotiems instituciniams investuotojams. Analitikai pabrėžia, kad emisijos vertė yra 23 milijonais JAV dolerių didesnė nei bendrovės veiklos pinigų srautas.

„Keturių šimtų milijonų dolerių skola nebus naudojama įmonės įsigijimui ar plėtrai finansuoti. Ji bus naudojama spekuliacijoms aktyvu, kuris pasižymi labai dideliu nepastovumu“ - pažymėjo Oksfordo klubo strategijos vadovas Marc Lichtenfeld.

„Ar MicroStrategy vis dar yra verslas, ar tai tik skolintų pinigų pakaitalas bitkoinu?“ - pridūrė jis.

Atskirame pranešime MicroStrategy pareiškė, kad į kitą savo veiklos ataskaitą įtrauks 284,5 mln. dolerių vertės bitkoinų vertės sumažėjimą. Tai yra daugiau nei bendras įmonės pelnas nuo 2011 metų. Gegužės viduryje MicroStrategy paskelbė, kad turi virš 92 tūkstančių bitkoinų, kurių vertė 2,25 milijardo dolerių.