Verslo ir rinkų naujienos » Iš bitkoino uždirbo 1,1 mlrd. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-06-09 13:27.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32748


Britų fondas Ruffer Investment Management atskleidė, kad uždirbo net 1,1 mlrd. dolerių iš populiariausios pasaulyje valiutos bitkoino.

Jis paatviravo, kad balandžio mėnesį pardavė turėtus bitkoinus, nes buvo susirūpinęs dėl rizikos susijusios su per greitu kriptovaliutos kilimu, rašo naujienų agentūra Reuters.

Ruffer Investment Management fondas lapkritį investavo į bitkoiną ir tikėjosi sulaukti šios virtualios valiutos vertės padidėjimo. Tuomet tai buvo vienas aiškiausių institucinių investuotojų susidomėjimo kriptovaliuta signalų.

„Ilgalaikėje perspektyvoje mes ir toliau domimės skaitmeniniu turtu ir jo vaidmeniu išsaugant realųjį turtą. Trumpuoju laikotarpiu, kai bitkoino kaina sparčiai auga, jautėme, kad bitkoinas yra per daug rizikingas “ - Reuters sakė fondo atstovas.

Balandžio viduryje ši kriptovaliuta buvo pabrangusi iki beveik šešiasdešimt penkių tūkstančių dolerių, kas yra rekordinis lygis. Tačiau po to sulaukėme bitkoino korekcijos, ir jo kaina krito net daugiau nei du kartus.

Šiandien apie pietus vienoje iš kriptovaliutų biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 34180.9 tūkstančius dolerių, arba dviem procentais daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios ši kriptovaliuta pabrango virš septyniolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 248.1 procento.