Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos akcijų rinkoje nežymūs indeksų pokyčiai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-06-09 01:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32746


Antradienio sesija Volstryte baigėsi minimaliais pagrindinių indeksų pokyčiais: Dow Jones 34599.82 (-0.09%), S&P500 4227.26 (+0.02%), Nasdaq 13924.91 (+0.31%). Investuotojai laukia ketvirtadienio, kai sprendimus dėl pinigų politikos priims ECB bei paaiškės, kaip per gegužę Amerikoje pakito kainos.

„Tai labai gera ir sveika pauzė, kurią šiuo metu padarė rinkos, ir tikiuosi, kad kol kas ji galios tol, kol pasirodys kokių nors netikėtų duomenų. Tačiau investuotojai vis dar yra šiek tiek susirūpinę dėl infliacijos ir bando išsiaiškinti, ar tai vis dar yra tiekimo problema, ar sistemingesnė problema“ - sakė Pacer ETF prezidentas Sean O'Hara.

Tesla akcijos prekybos sesijos pradžioje brango 1,5 procento, tačiau galasiai ją baigė atpigusios 0,25 procento iki 603.59 dolerių. Elektromobilių gamintojas gegužę pristatė 33,463 tūkstančius automobilių, pagamintų Kinijoje, arba 29 procentais daugiau nei balandžio mėnesį, kai gamybai įtakos turėjo apribojimas dėl remonto.

Praėjusios savaitės žvaigždės AMC Entertainment akcijos antradienio prekybos sesijos pradžioje brangusios apie penkis procentus, galiausiai pakilo tik 0,09 procento. AMC yra populiari įmonė tarp mažmeninių investuotojų, kurie šių metų pradžioje prisidėjo prie įspūdingo GameStop rinkos vertės šuolio.

Sesijos Nasdaq sensacija buvo Clover Health, kuri tapo nauju taikiniu tarp smulkių spekuliacinių investuotojų, orientuotų į Reddit socialinę platformą. Sveikatos draudimo pardavėjo akcijos pabrango net 85,82 procento.

„Vis dar nerimaujama, kad FED gali pradėti diskusiją dėl turto pirkimo apribojimo kitos savaitės FOMC posėdyje. Tokia tikimybė padidėjo po JAV Iždo sekretorės Janet Yellen komentaro, kad aukštesnės palūkanų normos JAV būtų naudingos ekonomikai“ - sakė DBS Bank valiutų strategas Philip Wee.

Bitkoino kaina antradienį sumažėjo iki žemiausio lygio per daugiau nei dvi savaites. Tą lėmė išpirkos kriptovaliutų forma už Colonial Pipeline dujotiekio sistemos atkūrimą atgavimas po išpuolių programos antpuolio, kas, anot kai kurių analitikų, yra įrodymas, kad skaitmeniniai žetonai nėra už vyriausybės kontrolės ribų.