Verslo ir rinkų naujienos » Tesla praranda vieną iš savo pajamų šaltinių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-05-05 15:49.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32577


Amerikos elektromobilių gamintojo Tesla veiklos rezultatams didelį poveikį daro emisijos teisių pardavimas kitiems automobilių gamintojams. Tuo tarpu Stellantis paskelbė, kad nutraukia jų pirkimą iš minimos kompanijos.

Koncerno, kuris buvo sukurtas sujungus Fiat Chrysler ir Peugeot, sprendimą interviu Prancūzijos savaitraščiui Le Point atskleidė generalinis direktorius Carlos Tavares. Tada Stellantis tai patvirtino informuodamas, kad įmonė galės pasiekti CO2 emisijos tikslą Europoje 2021 metais nesudarydama susitarimų su kitais automobilių gamintojais.

Tesla palaipsniui didino emisijos teisių pardavimą automobilių su vidaus degimo varikliais gamintojams, kurie turėjo pasiekti savo automobilių poveikio aplinkai tikslus. Pirmąjį ketvirtį pardavus emisijos teises už 518 mln. dolerių, Tesla iš to uždirbo daugiau pelno nei ji pasiekė gamindama ir parduodama savo elektrinius automobilius.

2019 metų gegužės mėnesį Fiat Chrysler paskelbė apie emisijos teisių pirkimą iš Tesla. Ji teigė, kad per trejus metus tai jai kainuos 1,8 milijardo eurų.

Nuo šių metų pradžios Tesla akcijos nuvertėjo 4,5 procento, tačiau per pastaruosius vienerius metus pabrango net 342,5 procento.