Verslo ir rinkų naujienos » Eterio kūrėjas tapo milijardieriumi


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-05-05 14:30.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32576


Vitalikas Buterinas, Rusijos ir Kanados programuotojas, sukūręs eterį, pateko į elito milijardierių grupę. Jo eterio paketo vertė šią savaitę pasiekė 1,1 mlrd. dolerių.

Dvidešimt septynerių metų programuotojas turi priežasčių būti patenkintas, nes jo sukurtas eteris yra antra pagal kapitalizaciją kriptovaliuta. Skaitmeninės valiutos kaina antradienį pasiekė rekordinę aukštį - daugiau nei 3500 dolerių.

Nuo šių metų pradžios minima kriptovaliuta jau pabrango net 355 procentais, arba pastebimai daugiau nei jo konkurentas bitkoinas, kurio kaina pakilo tik virš devyniasdešimt procentų. Eteris ir bitkoinas kartu sudaro beveik du trečdalius visos kriptovaliutų rinkos kapitalizacijos.

Dalis šių metų eterio augimo gali būti siejama su augančiu NFT populiarumu. Tai yra nevienalyčiai žetonai, kurie skaitmeniniame pasaulyje reiškia unikalią vertę. Žetonai gali būti autentiškumo įrodymas, todėl juos noriai naudoja įvairių kūrinių, pavydžiui, skaitmeninio meno, kūrėjai. Dauguma šių neperduodamų žetonų yra išduodami per eterio blockchain arba blokų grandinę.