Verslo ir rinkų naujienos » Krito tik Nasdaq


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-05-04 00:52.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32566


Pirmadienio prekybos metu smuktelėjo tik technologinis Nasdaq, tuo tarpu kiti du pagrindiniai Amerikos akcijų rinkų indeksai paaugo: Dow Jones 34113.23 (+0.70%), S&P500 4192.66 (+0.27%), Nasdaq 13895.12 (-0.48%). Labiausiai šįkart brango prekybos įmonių akcijos.

Platusis rinkos indeksas S&P500 augo trečią mėnesį iš eilės ir balandžio mėnesį padidėjo 5,25 procento. Stambiųjų bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones praėjusį mėnesį pakilo 2,7 procento, o Nasdaq - 5,4 procento.

Kai kurie investuotojai tikisi, kad naujas mėnuo pablogins nuotaikas vertybinių popierių rinkoje, atsižvelgiant į seną nuostatą, kad akcijos turėtų būti parduotos gegužę, o į rinkas reikėtų grįžti tik rudenį. Nuo 1928 metų esantys duomenys rodo, kad laikotarpis nuo gegužės iki spalio pasižymi mažiausiu vidutiniu ir medianiniu pusmečio grąžos rodikliu.

„Investuotojai ruošiasi dar vienai įtemptai savaitei, užpildytai pirmojo ketvirčio veiklos rezultatų ataskaitomis ir JAV darbo rinkos ataskaita“ - sakė Cresset Capital investicijų direktorius Jack Ablin.

Pirmadienį brango mažmeninės prekybos įmonių nuosavybės vertybiniai popieriai. Gap akcijos pabrango daugiau nei septyniais procentais, Dillard išaugo beveik dešimt procentų, Macy - aštuoniais procentais, o Urban Outfitters ir Kohl - daugiau nei penkiais procentais. Šių akcijų kainų augimč lėmė Niujorko gubernatoriaus Andrew Cuomo pranešimas, kad dauguma apribojimų bus panaikinti.

Berkshire Hathaway vertybiniai pabrango apie du procentus po to, kai Warren Buffett įmonė užfiksavo 20 procentų veiklos pelno prieaugį pirmąjį ketvirtį ir paskelbė tęsiantis akcijų supirkimą. Legendinis investuotojas taip pat paskelbė, kad jam palikus postą, Greg Abel bus paskirtas naujuoju Berkshire Hathaway prezidentu.

Be to, pirmadienį paaiškėjo, jog ISM Pramoninės veiklos indeksas balandžio mėnesį JAV nukrito nuo 64,7 iki 60,7 punkto. Analitikai tikėjosi, kad jis pakils iki šešiasdešimt penkių punktų.