Verslo ir rinkų naujienos » Tesla iš bitkoino jau uždirbo 101 mln. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-04-27 12:37.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32524


Per praėjusį ketvirtį Tesla pardavė dešimt procentų savo turėtų bitkoinų. Elon Musk pareiškė, kad tai buvo padaryta siekiant įrodyti kriptovaliutos, kaip alternatyvos grynųjų pinigų laikymui balanse, likvidumą.

Jis tuo pačiu pridėjo, kad nepakeitė savo asmeninių investicijų į kriptovaliutas.

Pirmadienį vakare paskelbta ataskaita parodė, kad Tesla, įsigijusi bitkoinų už 1,5 mlrd. dolerių anksčiau šiais metais, per pirmą ketvirtį uždirbo 101 milijoną dolerių iš šios kriptovaliutos pardavimo.

Elon Musk socialiniame tinkle Twitter parašė, kad Tesla iš tikrųjų bandė „įrodyti bitkoino likvidumą kaip alternatyvą grynųjų pinigų laikymui balanse“.

Elektromobilių gamintojas investuodamas į bitkoiną įvedė kriptovaliutas į viso pasaulio įmonių programą. Nors daugelis vis dar mano, kad kriptovaliutos yra per daug rizikingos, palyginti su grynaisiais, Tesla vyriausiasis finansų direktorius Zachary Kirkhorn teigė, kad bendrovė tiki ilgalaike bitkoino verte.

„Bitkoinas pasirodė esąs geras sprendimas, gera vieta įdėti dalį grynųjų, kurie nėra naudojami kasdienėms operacijoms ir sugebėti gauti tam tikrą grąžą“ - teigė Zachary Kirkhorn interviu su analitikais.

„Mes tikime ilgalaike bitkoino verte. Mūsų tikslas yra ilgalaikis laikymas to, ką turime bei tolesnis bitkoinų rinkimas iš sandorių su klientais, perkančiais transporto priemones“ - pridūrė jis.