Super Lyga pakurstė investuotojus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-19 15:55 Komentarai: (1)
Informacija apie siūlomą naują futbolo turnyrą Europoje, kuris gali tapti prestižinės ir žymiausios UEFA Čempionų lygos konkurentu, pakėlė daugelio klubų akcijų vertinimus. Labiausiai brangsta Turino Juventus vertybiniai popieriai.

Super Lygą (Super League) kol kas sukūrė dvyliką klubų. Turnyras, kaip neoficialiai spėjama, galėtų prasidėti rugpjūtį.

Šios naujos supergrupės stuburą sudaro Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Inter, Milan Milan, Juventus, Madrido Real, Madrido Atletico ir FC Barcelona futbolo klubai. Grupės viceprezidentu paskirtas Juventus prezidentas Andrea Agnelli.

Juventus, kurioje žaidžia Cristiano Ronaldo, akcijų kaina Milano biržoje išaugo penkiolika procentų, kas yra didžiausias dienos pokytis per metus. Manchester United akcijos prieš prekybinės sesijos metu Niujorko biržoje brango virš aštuonių procentų.

Optimizmas šiame sektoriuje taip pat palietė ir klubus, nesusijusius su Super Lyga. Vokietijos Borussia Dortmund futbolo klubo akcijos brango virš devynių procentų, o Olandijos AFC Ajax - apie vieną procentą.

Prie minėtų dvylikos futbolo gigantų turėtų prisijungti dar trys klubai. Dar penkios ekipos bus atrinktos į varžybas kiekvienais metais atsižvelgiant į praėjusio sezono rezultatus ir pasiekimus. Projektas apima dvidešimties komandų padalijimą į dvi grupes. Trys geriausi kiekvienos grupės klubai pateks į ketvirtfinalį, o 4 ir 5 vietų komandos kovos dėl likusių dviejų vietų.

Apskaičiuota, kad penkiolika steigėjų komandų iš anksto pasidalins 3,5 milijardo eurų sumą.

Savo ruožtu Intesa Sanpaolo banko analitikai prognozuoja, kad Superliga atneš daugiau pinigų iš televizijos transliacijų teisių nei apie 2 mlrd. eurų, kuriuos UEFA Čempionų lyga kasmet uždirbo 2018 – 21 metų sezonuose, o lėšos būtų padalintos tik į 20 klubų.

Panašūs straipsniai:

(Europa,futbolas,investavimas)

2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-15 » Honkonge patvirtinti bitkoinų ir eterių ETF
2024-04-15 » Europoje pramonė augo, o Lietuvoje smuktelėjo
2024-04-11 » ECB penktą kartą iš eilės nepakeitė palūkanų, bet jau buvo norinčių jas mažinti
2024-04-11 » Nuotaikos tarp įvairių investuotojų grupių vis labiau pozityvesnės

 
1.   Parašė W Buffett   2021-04-19 16:29  

Na kaip suprantu bus nba lygio turnyras galesi vilktis visada gale ir nebusi salinamas,. Nenustebsiu jei Anglijos klubu fanai prades dauzyti visa stadionu infrastuktura ,kiek girdejau fanai jau kyla, o dar graziau ,kad liverpool website pasirode gleizeriu postas.