Gandai lėmė išpardavimą kriptovaliutų rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-19 12:51 Komentarai: (1)
Kriptovaliutų rinka savaitgalį „raudonavo“, o bitkoino kaina vienu metu buvo nukritusi net daugiau nei dešimt tūkstančių dolerių. Išpardavimo priežastis galėjo būti rinkoje pasirodę gandai, kad JAV iždo departamentas gali pareikšti kaltinimus kelioms institucijoms dėl pinigų plovimo panaudojant kriptovaliutas.

Šėlsmas, kurį sukėlė praėjusią savaitę buvęs didžiausios JAV kriptovaliutų biržos Coinbase debiutas Nasdaq biržoje bei kuris lėmė naujus rekordus kriptovaliutų rinkoje, baigėsi savaitgalį, o bitkoino kaina smuko labiausiai nuo vasario mėnesio.

Populiariausia kriptovaliuta pasaulyje sekmadienį pigo net virš penkiolikos procentų praėjus vos kelioms dienoms po to, kai buvo pasiektas naujas 64,870 tūkstančių dolerių kainos rekordas. Šiandien apie pietus bitkoino kaina buvo pakilusi virš penkiasdešimt septynių tūkstančių dolerių.

Antroji pagal vertę kriptovaliuta ethereum savaitgalį nukrito žemiau 2000 dolerių, po to jis taip pat pradėjo atsigauti. Pastebimai savaitgalį pigo ir kito virtualios valiutos. Tuo tarpu Dogecoin, kuris buvo sukurtas kaip pokštas, sulaužė tendenciją ir per dvidešimt keturias valandas pabrango ketvirtadaliu.

Savaitgalio „skerdynės“ įvyko po „karšto“ laikotarpio pramonei, kai visos kriptovaliutos per pašėlusią paklausos bangą viršijo 2,25 trilijono dolerių vertę artėjant trečiadienio Coinbase debiutui biržoje.

Taip pat sekmadienį buvo spėliojama, kad kriptovaliutų išpardavimas buvo susijęs su nuogąstavimais, kad JAV iždo departamentas gali sustabdyti pinigų plovimą per skaitmeninį turtą. Iždas atsisakė komentuoti, o jo Finansinių nusikaltimų tyrimų tinklas (FinCEN) teigė, kad „nekomentuoja galimų tyrimų, įskaitant tai, ar jie yra, ar ne“.
 
1.   Parašė youngcat   2021-04-19 16:06  

"JAV iždo departamentas gali sustabdyti pinigų plovimą per skaitmeninį turtą" Oh Shit, vertingos savybes netekimas.