Verslo ir rinkų naujienos » Teksase bitkoinas bus teisėta valiuta?


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-04-15 14:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32462


Teksasas nori prisijungti prie Vajomingo ir visiškai sureguliuoti bitkoino ir kitų kriptovaliutų statusą. Skaitmeninė valiuta turėtų būti pripažinta mokėjimo priemone, prilygstančia tradiciniams pinigams. Tokių nuostatų dėka Teksasas nori pritraukti naujų investuotojų, kuriuos turėtų gundyti įstatymų nuspėjamumas.

Jau kovo pabaigoje valstybės gubernatorius Greg Abbot Twitter tinklapyje palaikė blockchain technologiją rašydamas, kad jį galima priskirti prie šalininkų įvedimo kriptovaliutų taisyklių į valstijos įstatymus. Tai buvo atsakas į vieno iš Teksaso rajonų atstovo Tan Parker, kuris pristatė komercinio kodekso pakeitimus, veiksmus. Jis nori, kad Teksasas suderintų savo įstatymus su naujoviška blockchain technologija ir reguliuotų skaitmeninį turtą.

Kurį laiką Teksase matėme platų judėjimą link kriptovaliutų pripažinimo įprastomis mokėjimo priemonėmis. Teksaso Blockchain taryba yra pirmoje fronto linijoje. Tai organizacija, kuri ne tik skatina su blockchain susijusias iniciatyvas, bet ir moko valstijos vyriausybės narius apie blockchain technologijos pranašumus ir teikia patarimus, kai politikai ieško esminių žinių, susijusių su kriptovaliutų ir technologijų rinkos detalėmis.

Teksase vyksta 87-oji teisėkūros sesija, ir čia gali būti priimti pagrindiniai sprendimai dėl bitkoino ateities. Įstatymo projektas vis dar rengiamas komitete ir gali būti dar keičiamas. Pagal dabartines nuostatas buvo įvestos virtualios valiutos apibrėžtys, kurios bus bet koks „skaitmeninis vertės atvaizdavimas, veikiantis kaip mainų priemonė“. Akte taip pat bus apibrėžta, kaip kriptovaliutos gali būti naudojamos mokėjimams ir ginčams dėl kredito. Dėl tokių taisyklių skaitmeninės valiutos bus lygios tradiciniams pinigams.

Pasak Teksaso Blockchain tarybos ekspertų, tai yra pirmas žingsnis, kuris įmonėms ir institucijoms, naudojančioms blockchain technologiją, siųs signalą, kad valstija gali būti inovatyvios veiklos centras. Jie pabrėžia, kad vykdant verslą nedviprasmiškas teisinis reglamentavimas turi įtakos norui imtis tolesnių investicijų, nes sumažina nenuspėjamų teismo sprendimų riziką.

Paskelbtas aktas taip pat svarbus daugeliui Teksase jau veikiančių bendrovių. Šioje valstijoje įsikūrė daugybė blockchain pagrindu sukurtų startuolių. Čia yra, pavyzdžiui, decentralizuotas viešasis tinklas Hedera Hashgraph arba kriptovaliutų rizikos draudimo fondas Austin Multicoin Capital Management. Vienas turtingiausių teksasiečių, Mark Cuban, investavo į daugybę šioje srityje veikiančių startuolių, taip pat dirba ties NFT galerijos ir Lazy.com prekybos platformos paleidimu.

Kol kas tik Vajomingo valstija priėmė išsamų blockchain įstatymą. Kita vertus, septyniolika valstybių priėmė bent elementarius reglamentus, susijusius su skaitmeninėmis valiutomis ir jose esančiomis technologijomis.

Niujorko valstijoje įstatymai leidžia elektroniniu būdu apdoroti parašus, įrašus ir sutartis, užtikrintas blockchain technologijos. Tuo tarpu Kalifornijoje, JAV inovacijų centre, nuostatai yra stebėtinai skurdūs. Čia yra įsikūrusi Tesla, kurios vadovas Elon Musk neseniai pranešė, kad kompanija investavo beveik 1,5 mlrd. dolerių į bitkoiną. Jis taip pat patikino, kad už jo įmonės produktus bus galima atsiskaityti bitkoinais. Kalifornijoje, kaip ir Niujorko valstijoje, blockchain technologija priimama tik užtikrinant elektroniniu būdu sudarytas sutartis.