Verslo ir rinkų naujienos » Rami sesija Volstryte


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-04-08 01:09.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32421


Savaitės viduryje prekybos sesija Amerikos akcijų rinkoje išties buvo labai rami, o pagrindiniai indeksai svyravo netoli antradienio uždarymo lygių. Investuotojai laukė, kol bus paskelbta FED paskutinio posėdžio ataskaita, tačiau tai galiausiai neturėjo didelės įtakos rinkos nuotaikai.

Platusis rinkos indeksas S&P 500 trečiadienį ūgtelėjo 0.15 procento iki 4079.95 punktų, stambiųjų bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones pakilo vos 0.05 procento iki 33446.26 punktų, o štai technologinis Nasdaq pasikoregavo simboliškai 0.07 procento iki 13688.84 punktų.

Dėmesio centre buvo paskutinio Amerikos Centrinio banko posėdžio protokolo paskelbimas. Analitikai tikėjosi, kad protokolas patvirtins, kad FED nesvarsto pradėti normalizuoti anksčiau nei žadėta savo monetarinės politikos, o tai gali leisti akcijų indeksams toliau didėti.

„Vienintelis dalykas, galintis išjudinti rinkas, būtų staigmena diskusijos dėl palūkanų normų padidėjimo forma. Šiuo metu niekas to nesitiki" - sakė Kingsview Asset Management portfelio valdytojas Paul Nolte.

Protokole nurodoma, kad praeis šiek tiek laiko, kol bus padaryta tolesnė pažanga siekiant FED tikslų. Dabartinės išankstinės gairės gerai pasitarnauja JAV ekonomikai.

„Dalyviai pažymėjo, kad bendros finansinės sąlygos išliko labai palankios, iš dalies atspindinčios FED pinigų politikos poziciją. Dalyviai nurodė pastebimą ilgalaikių iždo obligacijų pajamingumo padidėjimą ir vertino jį kaip gerėjančią bendrą ekonomikos perspektyvą, stiprėjančius infliacijos lūkesčius ir didėjančius skolos išleidimo lūkesčius" - rašoma ataskaitoje.

„Nerimą keliančios sąlygos iždo rinkose arba nuolatinis pajamingumo padidėjimas, galintis pakenkti pažangai siekiant Komiteto tikslų, buvo vertinamas kaip pagrindas sunerimti“ - pabrėžiama bei tuo pačiu ataskaitoje nurodyta, kad Covid-19 pandemija ir toliau kelia didelę riziką JAV BVP augimo perspektyvoms.

Ekonomikos atsivėrimas ir toliau skatina kruizinių linijų ir aviakompanijų veiklą ir akcijų brangimą. Carnival vertybiniai popieriai brango 6,5 procento, Royal Caribbean ir Norwegian Cruise Line - atitinkamai 4,5 ir 5,5 procento. American Airlines ir United Airlines akcijos augo po 1,5 procento.

JPMorgan Chase banko generalinis direktorius Jamie Dimon trečiadienį paskelbtame metiniame laiške teigė optimistiškai nusiteikęs dėl ekonominio atgimimo JAV po pandemijos.

"Neabejoju, kad didėjant taupymui, esant didžiulėms fiskalinėms išlaidoms, didesniam QE, naujam potencialiam infrastruktūros paketui, vakcinai nuo Covid-19 ir euforijai pandemijos pabaigoje, greičiausiai JAV ekonomika klestės. Šis bumas gali prasitęsti ir 2023 metais" - tikino jis.

Ketvirtadienį kaip įprasta bus skelbiama naujausia informacija kiek JAV per savaitę atsirado naujų bedarbių. Laukiama, kad šis rodiklis, palyginus su ankstesne savaite, smuktelėjo nuo 719 iki 680 tūkstančių.