Verslo ir rinkų naujienos » Morgan Stanley išvengė milžiniškų nuostolių susijusių su hedge fondo žlugimu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-04-07 17:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32417


Investicinis bankas Morgan Stanley pardavė su Archegos Capital Management susijusias akcijas dieną anksčiau nei tai padarė kitos pagrindinės finansų įstaigos. Tokiu būdu jis atsikratė vertybinių popierių, kurių vertė penki milijardai dolerių.

Kaip praneša CNBC, dešimties bendrovių akcijas, kurių dideles pozicijas turėjo Archegos hedge fondas, Morgan Stanley bankas pardavė kovo dvidešimt penktos dienos vakare. Šie vertybiniai popieriai buvo parduoti su nuolaida kitiems rizikos draudimo fondams, kuriems buvo pranešta, kad tai dalis reakcijos į tai, kad vienam klientui savo investicinėje sąskaitoje pritrūko lėšų.

Morgan Stanley turėjo Archegos pritarimą tokiam pardavimui. Po dienos kiti stambieji bankai biržoje dideliais kiekiais išpardavė su Archegos Capital Management susijusias akcijas.

Tokiu būdu minimas investicinis bankas iš Amerikos išvengė didelių nuostolių, kurie galėjo siekti milijardus dolerių. Tuo tarpu Credit Suisse pasisekė mažiau ir antradienį šis bankas iš Šveicarijos paskelbė, kad dėl Archegos Capital Management žlugimo prarado 4,7 mlrd. dolerių.

Kai kurie rizikos draudimo fondai, kurie pirko akcijas iš Morgan Stanley, pasijuto, kad šis bankas juos išdavė. Jie nebuvo informuoti apie platesnį kontekstą, įskaitant Archegos užimamų pozicijų dydį.