Per tris mėnesius uždirbo dvigubai daugiau nei per visus 2020 metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2021-04-07 15:29 Komentarai: (0)
Tokius įspūdingus preliminarius veiklos rezultatus paskelbė didžiausia kriptovaliutų birža Jungtinėse Amerikos Valstijose Coinbase, kuri jau po savaitės debiutuos Nasdaq biržoje.

Coinbase atskleidė, kad per pirmąjį 2021 metų ketvirtį tikisi gauti 730 – 800 mln. dolerių pelno. Tai yra daugiau nei dvigubai daugiau nei ji uždirbo per visus 2020 metus.

Tikimasi, kad sausio – kovo mėnesiais pajamos siekė 1,8 mlrd. dolerių, palyginti su 1,3 mlrd. dolerių per visus praėjusius metus. Coinbase, kaip praneša Bloomberg, pirmąjį ketvirtį turėjo 56 milijonus patikrintų vartotojų, tačiau vidutiniškai per mėnesį tik daugiau nei šeši milijonai iš jų vykdė operacijas.

Tuo pačiu antrojo šių metų ketvirčio ir visų metų finansinių prognozių Coinbase nepaskelbė.

Pabrėždama savo verslui „būdingą nenuspėjamumą“, daugiausia dėl kriptovaliutų kainų svyravimų, Coinbase išdėstė tris vartotojų mėnesinės prekybos veiklos scenarijus. Labiausiai optimistiškame scenarijuje numatyta, kad šiemet per mėnesį vidutiniškai septyni milijonai vartotojų atliks operacijas, o pesimistiškame - tik keturi milijonai.

Prekybos privačioje Nasdaq rinkoje metu Coinbase kriptovaliutų birža buvo įvertinta 90 milijardų dolerių suma.

Coinbase debiutuos Nasdaq balandžio keturioliktą dieną pagal tiesioginio įtraukimo formulę be naujų akcijų leidimo. Esamos jos akcijos buvo parduodamos tiesiogiai investuotojams be tarpininkų.
 
Dar nėra komentarų