Verslo ir rinkų naujienos » Archegos pasikartojimas - tai tik laiko klausimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-04-07 13:46.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32415


Guggenheim Investments investicijų vadovas Scott Minerd mano, kad tik laiko klausimas, kada vėl įvyks panašus įvykis į Amerikos Archegos Capital Management fondo žlugimą.

Minimas hedge fondas žlugo pastarosiomis savaitėmis, nes nesugebėjo padengti investicinių sąskaitų nuostolių ir tai privertė bankus parduoti akcijas, kuriomis buvo apdrausti jo sandoriai. Manoma, kad pozicijų likvidavimas siekia maždaug 20 mlrd. dolerių.

„Labai tikėtina, kad turėsime dar vieną tokią situaciją. Dideli nuostoliai, kaip ir Archegos, linkę atsirasti tol, kol rinka ištaisys ir pašalins riziką iš sistemos“ - sakė Scott Minerd.

Žlugus fondui paaiškėjo, kaip palyginti mažai žinoma įmonė gali sukelti didelę suirutę Volstryte. Tuo pačiu vėl atsirado perspėjimai apie galimybę investuotojams sudaryti išvestinių finansinių priemonių sandorius, kurie suteikia galimybę naudoti labai aukštą svertą neatskleidžiant to rinkai.

„Mes esame labai veikiami to, kas atsiras iš niekur ir ko niekas nesitiki“ - reziumavo Guggenheim Investments investicijų vadovas.