Verslo ir rinkų naujienos » JAV padaugėjo naujų bedarbių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-04-01 16:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32396


Per savaitę Amerikoje naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą, palyginus su ankstesne savaite, padaugėjo, be to, šis rodiklis buvo didesnis nei laukta.

Šįkart tokių prašymų kiekis siekė 719 tūkstančių, o prognozuota, jog sudarys vidutiniškai 680 tūkstančių. Tuo tarpu ankstesnės savaitės naujų prašymų suteikti bedarbio pašalpą skaičius po korekcijos buvo sumažintas nuo 684 iki 658 tūkstančių, kas buvo žemiausias lygis nuo pat praėjusių metų kovo mėnesio.

Pabrėžtina, kad tai jau net trisdešimt pirma savaitė iš eilės kai naujų bedarbių prašymų skaičius neviršija milijono.

Tuo tarpu keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, vėl smuktelėjo, t.y. aštuntą savaitę iš eilės. Šįkart jis krito nuo 729.5 iki 719 tūkstančių. Tai žemiausias rodiklis nuo pat 2020 metų kovo vidurio, kai Amerikoje prasidėjo koronaviruso pandemija.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę krito nuo 3,84 iki 3,794 milijonų (žemiausias rodiklis nuo pat pandemijos pradžios), kai laukta, jog sumažės daugiau ir sieks vidutiniškai 3,775 milijonus. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu. Jis smuko jau net vienuoliktą kartą iš eilės.