Verslo ir rinkų naujienos » ECB aktyviai nestabdys obligacijų pajamingumo didėjimo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-03-03 17:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32249


Europos Centrinis bankas (ECB) mano, kad žodinių intervencijų ir obligacijų pirkimo programos lankstumo pakanka, kad būtų galima kontroliuoti kylančių obligacijų pajamingumų riziką, neoficialiai sužinojo Bloomberg.

Nors kai kurie ECB valdančiosios tarybos nariai nurodė, kad dėl pandemijos įvestų užsitęsusių apribojimų laikotarpiu dideli pajamingumai gali pakenkti euro zonai, monetarinės politikos valdymo organuose nėra panikos, tikino minimos agentūros šaltiniai. Jie teigia, kad galimas obligacijų pirkimo programos padidinimas dabar laikomas nereikalingu.

Bloomberg informatoriai neatskleidė, ar pastarosiomis dienomis Europos Centrinis bankas padidino obligacijų pirkimus rinkoje. Vienas šaltinis atkreipė dėmesį į pajamingumo sumažėjimą pirmadienį, kai kai kurie ECB pareigūnai pranešė apie savo pasirengimą imtis veiksmų, atsakydami į „nepateisinamą“ pajamingumo padidėjimą.

Trečiadienį Vokietijos valstybinių obligacijų pajamingumas didėjo. Dešimties metų trukmės skolos vertybinių popierių atveju pajamingumas buvo pakilęs nuo minus 0,354 iki minus 0,308 procento.

Euro zonos šalių obligacijų pajamingumas nuo vasario vidurio didėja dėl augančio susirūpinimo, kad toliau didės infliacija. Labiausiai sumažėjo Graikijos ir Italijos skolų kainos. Per dvi savaites šių šalių obligacijų pajamingumas padidėjo maždaug 20 bazinių punktų.