Verslo ir rinkų naujienos » Lenkijos kompanija gali gaminti vakciną - jos vertė pašoko beveik dvigubai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-03-03 14:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32247


Lenkijos kompanija Mabion sudarė sutartį su Amerikos biotechnologijų kompanija Novavax dėl technologijos perdavimo ir techninių bandymų dėl kandidato į COVID-19 vakcinos antigeno gamybos. Po šios informacijos pasirodymo jos rinkos vertė Varšuvos biržoje pašoko beveik dvigubai. Bendrovė taip pat yra sudariusi sutartį su Lenkijos plėtros fondu dėl iki 40 mln. zlotų investicijų gamybos pajėgumų didinimui.

„Mūsų ekspertų komanda ir gamybos infrastruktūra yra pasirengę pradėti optimizuoti ir išplėsti Novavax kandidato į vakciną gamybą. Džiaugiamės galėdami glaudžiai bendradarbiauti su Novavax, kuris po technologijų perdavimo ir sėkmingos techninių bei bandomųjų serijų gamybos gali atverti kelią vakcinos gamybai komerciniu mastu“ - aiškina Mabion prezidentas Dirk Kreder.

Pagal susitarimo nuostatas tarp Mabion ir Novavax, pastaroji perduos antigeno gamybos technologiją NVX-CoV2373. Tada bendrovė atliks techninius proceso bandymus komerciniu mastu. Pradedant bendradarbiavimą sutartinės gamybos srityje, ši veikla yra standartinė. Numatomas technologijos perdavimo laikas yra 2021 metų pirmoji pusė. Sėkmingas techninių bandymų užbaigimas atvers Mabion kelią į Novavax komercinės vakcinos gamybos grandinės įtraukimą.

Techninės serijos gamyba bus finansuojama iš negrąžintino atlygio, kurį bendrovė gaus iš Novavax už pirmą užsakymą. Pagrindų susitarime nurodoma darbų, dėl kurių susitarta pagal pirmąjį užsakymą, apimtis, o kitų galimų užsakymų apimtis bus nustatyta tolesnėse sutartyse.

Lenkijos bendrovė paaiškina, kad šiuo metu dar per anksti apibrėžti galutinį bendradarbiavimo su Novavax mastą ir darbų, kurie galiausiai bus atliekami, mastą.

Sudarius pagrindų sutartį su Novavax, Mabion pasirašė susitarimą su Lenkijos plėtros fondu, kad gautų iki 40 mln. zlotų gamybos pajėgumams padidinti, ypač susijusių su galimu bendradarbiavimu su Amerikos biotechnologijų įmone. Sandorio tikslas yra išplėsti gamybos pajėgumus, susijusius su Mabion bendradarbiavimu su Amerikos biotechnologijų kompanija ir galima registruojamos COVID-19 vakcinos gamyba komerciniu mastu.

Kaip minėta, Mabion akcijos Varšuvos biržoje šiandien pabrango beveik dvigubai, t.y. 89,14 procento iki 59,2 zlotų, po ko prekyba jomis buvo sustabdyta. Prieš atnaujinant prekybą potenciali pradinė kaina jau siekia septyniasdešimt zlotų.

Nuo metų pradžios Mabion rinkos vertė jau pašoko 185,3 procento, o per pastaruosius vienerius metus - 31,7 procento.