Verslo ir rinkų naujienos » Bitkoinas yra lūžio taške


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-03-01 17:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32233


Citi banko atstovai mano, kad bitkoinas yra lūžio taške ir gali tapti pageidaujama tarptautinės prekybos valiuta, praneša naujienų agentūra Reuters.

Minimo investicinio banko analitikai teigia, kad tai, jog pastaruoju metu tiek Tesla, tiek Mastercard patvirtino, kad priims bitkoinus kaip atsiskaitymo priemonę, gali būti kriptovaliutos „masinės transformacijos“ į bendrą visuomenės priėmimą pradžia.

Jų nuomone, bitkoinas ateityje gali tapti pageidaujama tarptautinės prekybos valiuta arba susidurti su „spekuliacine implozija“.

Bitkoino pasaulinis pasiekiamumas, skaidrumas ir galimybė atlikti greitus mokėjimus suteikia „optimalų pozicionavimą“, kad jis taptų pageidaujama tarptautinės prekybos valiuta, tačiau tik kai verslas ir privatūs asmenys per skaitmenines pinigines gaus prieigą prie paskelbtų Centrinių bankų skaitmeninių valiutų, vadinamųjų stablecoinų, vertina Citi ekspertai.

„Tolesniam bitkoino progresui yra daugybė rizikų ir kliūčių. Tačiau įvertinus šias galimas kliūtis potencialioms galimybėms, daroma išvada, kad bitkoinas yra lūžio taške“ - rašoma banko pranešime.