Verslo ir rinkų naujienos » Coinbase verta daugiau nei Nasdaq


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-24 11:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32206


Kriptovaliutų biržos Coinbase rinkos vertė jau viršijo 100 milijardų dolerių - rodo The Block portalo skaičiavimai, pagrįsti antrinėje rinkoje parduotų akcijų duomenimis.

Tai reiškia, kad Coinbase rinka vertina daugiau nei siekia tokių biržos operatorių kaip Nasdaq (24 mlrd. dolerių), ICE (67 mlrd. dolerių) ar CME (70 mlrd. dolerių) kapitalizacija.

Kriptovaliutų birža Coinbase sausio 28 dieną paskelbė, kad planuoja debiutuoti Nasdaq biržoje. Tačiau debiutas vyks ne kaip tradicinio viešo akcijų siūlymo dalis, bet procedūra, vadinama tiesioginiu įtraukimu į sąrašą (anksčiau, be kita ko, tuo pasinaudojo Spotify).

Debiuto data dar nėra paskelbta, tačiau Coinbase nuo sausio parduoda savo anksčiau išleistas akcijas Nasdaq privačioje rinkoje. Jis tai daro kas savaitę. Šie vertybiniai popieriai praėjusį mėnesį buvo parduodami po vidutiniškai 200 dolerių. Tačiau praėjusią savaitę ši kaina pasiekė 373 dolerius, todėl Coinbase rinkos vertė siekė 100,3 mlrd. dolerių. Kai kurie pavedimai pirkti siekė net 450 dolerių už akciją.

Net jei Coinbase vertinimas per ateinančias savaites nepakils, jis vis tiek gali būti didžiausias debiuto biržoje JAV metu nuo 2012 metų Facebook viešo siūlymo (Facebook buvo įvertintas 104 mlrd. dolerių, tai yra rekordinė į biržą įeinančios bendrovės vertė).