Verslo ir rinkų naujienos » Nasdaq vėl smuktelėjo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-24 01:04.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32204


Antradienio sesija Volstryte pasižymėjo dideliu nuosmukiu, tačiau po FED pirmininko Jerome Powell kalbos, nutildžiusios baimę dėl infliacijos kilimo, nuotaikos akivaizdžiai pagerėjo, o kai kurie pagrindiniai indeksai dieną baigė kiek paaugę, tačiau Nasdaq vėl krito: Dow Jones 31537.35 (+0.05%), S&P500 3881.37 (+0.13%), Nasdaq 13465.20 (-0.50%).

Per vaizdo konferenciją prieš JAV Senato bankų komitetą FED vadovas Jerome Powell įvertino, kad infliacija ir toliau buvo silpna, o ekonomikos perspektyvos liko labai neaiškios. Todėl investuotojai pradėjo šiek tiek mažiau bijoti Amerikos Centrinio banko pinigų politikos pokyčių.

„Ekonomika yra labai toli nuo mūsų užimtumo ir infliacijos tikslų ir tikėtina, kad prireiks šiek tiek laiko, kad būtų padaryta didelė tolesnė pažanga“ - sakė Jerome Powell.

„Po staigaus pavasario nuosmukio, per likusias praėjusių metų dalis vartotojų kainos iš dalies atsigavo. Tačiau kai kuriuose sektoriuose, kuriuos labiausiai paveikė pandemija, infliacija išlieka ypač maža“ - teigė jis bei pridūrė, kad didesnis obligacijų pajamingumas atspindi ekonominį optimizmą, o ne susirūpinimą dėl infliacijos.

Prieš Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovo kalbą nuotaikos Volstryte buvo daug prastesnės, o Dow indeksas buvo praradęs daugiau nei 360 punktų. Dėl galimos infliacijos didėjimo perspektyvos investuotojai nusprendė parduoti labiausiai prieš tai brangusių technologijų gigantų vertybinius popierius, t.y. realizuoti pelnus.

Tesla akcijos antradienio prekybą baigė atpigusios virš dviejų procentų, nors sesijos metu jų vertė vienu metu buvo susitraukusi net dvyliką procentų, kai pirmadienį krito net 8,5 procento. Analitikai pabrėžia, kad elektromobilių gamintojo akcijų kaina dabar susieta su bitkoino rezultatais, po to kai jis į kriptovaliutą investavo 1,5 mlrd. dolerių. Bitkoinas šįkart atpigo apie vienuolika procentų iki 48241.30 tūkstančių dolerių.

Tuo tarpu Apple rinkos vertė krito tik 0,11 procento, nors prekybos metu buvo susitraukusi net šešiais procentais. Mažmeninės prekybos įmonės Home Depot akcijų kaina smuktelėjo virš trijų procentų nepaisant to, kad jos ketvirčio pelnas akcijai viršijo lūkesčius.

JAV vertybinių popierių biržose prekybos apimtys sudarė 16,52 mlrd. akcijų, palyginti su 16,06 mlrd. vidurkiu per pastarąsias dvidešimt prekybos dienų.