Verslo ir rinkų naujienos » Įspėja apie „itin neefektyvų“ bitkoiną


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-23 11:48.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32198


Amerikos Iždo sekretorė Janet Yellen paskelbė įspėjimą apie pavojus, kuriuos bitkoinas kelia tiek investuotojams, tiek visuomenei.

Anot jos, bitkoinas yra „itin neefektyvus“ būdas atlikti pinigines operacijas. Ji priminė, kad išlieka svarbių klausimų dėl teisėtumo ir stabilumo.

„Nemanau, kad tas bitkoinas yra plačiai naudojamas kaip sandorių mechanizmas. Bijau, kad tiek, kiek jis naudojamas, dažniausiai tai neteisėtiems finansams. Tai nepaprastai neefektyvus sandorių atlikimo būdas, o energijos kiekis, sunaudotas apdorojant šias operacijas, yra stulbinantis“ - tikino Janet Yellen.

Be vartojimo problemų, bitkoinas taip pat laikomas įrankiu tų, kurie užsiima daugybe neteisėtų veiksmų, nes sunku atsekti jo naudojimą. Tada yra nepastovumas, nes kriptovaliutos kaina per savo egzistavimą labai stipriai svyruodavo.

„Tai labai spekuliacinis turtas ir jūs žinote, jog manau, kad žmonės turėtų žinoti, jog tai gali būti labai nepastovu, ir aš nerimauju dėl galimų nuostolių, kuriuos gali patirti investuotojai“ - sakė naujoji JAV Iždo sekretorė.

Federalinis Rezervas, kuriame Janet Yellen kadaise buvo pirmininkė, išnagrinėjo šį klausimą ir aptarė naujos skaitmeninės valiutos galimybę kartu su mokėjimų sistema, kurią tikisi išleisti per ateinančius kelerius metus.

"Manau, kad tai gali lemti greitesnius, saugesnius ir pigesnius mokėjimus, kas, mano manymu, yra svarbūs tikslai" - reziumavo Janet Yellen.