Verslo ir rinkų naujienos » Senokai matytas Nasdaq kritimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-23 01:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32195


Savaitė prasidėjo senokai matytu technologijų sektoriaus atstovių bendro indekso Nasdaq kritimu, kuris susitraukė labiausiai nuo pat sausio dvidešimt septintos dienos ir tuo pačiu nukrito iki žemiausio lygio per paskutines tris savaites: Nasdaq 13533.05 (-2.46%), S&P500 3876.50 (-0.77%), Dow Jones 31521.69 (+0.09%).

Amerikos akcijų rinkoje didesnės infliacijos baimė daro didesnę įtaką investuotojams nei spartėjančio augimo prognozės. Pirmadienį JAV obligacijų pajamingumas toliau didėjo.

Palūkanų normos apsikeitimo sandorių rinka į kainas įtraukė pirmąjį palūkanų normos padidinimą 25 procentiniais punktais JAV 2023 metų viduryje. Vasario pradžioje laukta, kad to sulauksime tik 2024 metų pradžioje.

Investuotojai aktyviausiai išpardavinėjo technologijų bendrovių akcijas, o su žaliavomis susijusių kompanijų akcijos, dėl padidėjusių naftos ir vario kainų, buvo paklausios.

Pirmadienio prekybos sesijos pabaigoje tarp S&P500 indekso atstovių buvo panašus brangusių ir pigusių akcijų santykis. Paklausa vyravo šešiose iš vienuolikos pagrindinių indekso segmentų. Didžiausia ji buvo finansų sektoriuje (1 procentas) ir energetikoje (3,5 procento). Aktyviausiai investuotojai pardavinėjo diskrecinių vartojimo prekių tiekėjų (-2,15 procento) ir informacinių technologijų atstovių (-2,3 procento) akcijas.

Tarp trisdešimties Dow Jones atstovių, brangusių ir pigusių srityje buvo lygybė. Labiausiai brango Walt Disney (4,4 procento), Caterpillar (3,9 procento) ir Dow (3,5 procento) vertybiniai popieriai. Iš penkių labiausiai nuvertėjusių, buvo keturios technologijų bendrovės: salesforce (-2,3 procento), Microsoft (-2,7 procento), Apple (-3 procentais) ir Intel (-3,65 procento). Nike akcijų kaina užfiksavo didžiausią sumažėjimą (-3,8 procento).

Tarp Nasdaq indekso atstovių, dviejų kompanijų brangusioms akcijoms teko beveik trijų kompanijų pigusios akcijos. Iš dvidešimties didžiausios kapitalizacijos technologinių įmonių padidėjo tik kabelinės televizijos operatoriaus Comcast (0,8 procento) akcijų kaina. Labiausiai pirmadienį smuktelėjo Tesla rinkos vertė, kuri susitraukė net 8,55 procento. FAANG grupėje daugiausiai nuvertėjo Apple akcijos (trimis procentais), o mažiausiai - Facebook (-0,5 procento).