Verslo ir rinkų naujienos » Vario kaina aukščiausia nuo pat 2011 metų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-22 14:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32192


Pramoninis raudonas metalas varis naują savaitę pradėjo brangdamas trimis procentais. Vienos tonos kaina Londone viršijo 9 tūkstančius dolerių, pasiekdama aukščiausią lygį nuo pat 2011 metų. Kiti pagrindiniai metalai taip pat brangsta.

Pagrindinė vario kainos kilimo priežastis yra susirūpinimas dėl šio metalo tiekimo. Investuotojai mano, kad padidėjusi paklausa dėl spartėjančios ekonomikos gali sukelti istorinį vario rinkos deficitą.

Tai, kaip pažymi Bloomberg, gali paskatinti spekuliacijas dėl naujo žaliavų superciklo ir sukelti baimę dėl didėjančio pasaulinio kainų spaudimo, atsigaunant ekonomikai po pandemijos nuosmukio.

„Rinkos nuotaiką veikia naujo pasaulinės infliacijos ciklo lūkesčiai“ - sako Šanchajaus investicinės įmonės Goldtrust Futures Co. analitikas Jia Zheng.

Jis pridūrė, kad investuotojai iš Kinijos grįžo į žaidimą po Naujųjų metų atostogų ir, be kita ko, tikimasi tolesnių augimą skatinančių impulsų iš Amerikos ekonomikos.

Nuo metų pradžios varis Londono biržoje jau pabrango virš penkiolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus jo vertė pakilo apie penkiasdešimt penkis procentus.