Verslo ir rinkų naujienos » Bitkoinas pinga po savaitgalį pasiekto rekordo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-22 13:54.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32191


Pirmadienį bitkoinas pinga po to, kai savaitgalį pasiekė naują rekordinį lygį, o Elon Musk pareiškė, kad ši valiuta atrodo jau esanti brangoka.

Išpardavimas pasaulio vertybinių popierių biržose sumažino norą rizikuoti, rašo Reuters.

Populiariausia kriptovaliuta savaitgalį išaugo iki rekordinio lygio, t.y. iki 58346.64 tūkstančių dolerių, o tai reiškia, kad per metus jos vertė faktiškai padvigubėjo bei peržengė vieno trilijono dolerių lygį.

Vien per praėjusią savaitę bitkoinas dolerio atžvilgiu pabrango net beveik septyniolika procentų, kai savaitę prieš tai jo rinkos vertė pašoko 26,5 procento.

Milijardierius ir Tesla savininkas bei vadovas Elon Musk, atsakydamas į Peter Schiff tweetą, pareiškė, kad bitkoino kaina atrodo aukšta.

Žinomas investuotojas Peter Schiff skeptiškai vertina bitkoino perspektyvas ir yra tvirtas aukso šalininkas. Jo nuomone, šis metalas yra geresnis nei bitkoinas ir „fiat“ valiuta.

Tuo tarpu Elon Musk mano, kad bitkoinas yra „mažiau kvaila“ grynųjų pinigų versija. Jo nuomone, pinigai yra tik statistika, leidžianti išvengti nepatogumų, susijusių su mainais.

Apie pietus minima virtuali valiuta vienoje iš biržų pigo virš keturių procentų iki 54923.71 tūkstančio dolerių. Nuo metų pradžios bitkoino kaina jau šoktelėjo net 88,7 procento.