Verslo ir rinkų naujienos » Volstryte dominavo raudona spalva


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-19 01:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32180


Ketvirtadienio sesija Volstryte baigėsi pagrindinių indeksų kritimu: Dow Jones 31493.34 (-0.38%), S&P500 3913.97 (-0.44%), Nasdaq 13865.35 (-0.72%). Investuotojus nuvylė blogesni, nei tikėtasi, duomenys apie praėjusią savaitę naujų darbo ieškančių asmenų skaičių JAV ir bendrovių rezultatai už praėjusį ketvirtį.

Daugumos įmonių akcijos pigo, tačiau daugiausiai nuvertėjo labiausiai augančių įmonių vertybiniai popieriai, nes kyla obligacijų pajamingumas. Be to, kai kurių kompanijų veiklos rezultatai nuvylė.

Apple akcijos prekybos sesijos metu pigo 2,5 procento, tačiau galiausiai nuvertėjo tik apie vieną procentą, o per pastarąsias penkias prekybos sesijas šios įmonės rinkos vertė krito keturiais procentais, nes dalis investuotojų nusprendė realizuoti pelnus. Tuo tarpu Tesla kapitalizacija šįkart sumažėjo 1,35 procento, o per paskutines penkias prekybos sesijas - trimis procentais.

Didžiausio Amerikos mažmeninės prekybos tinklo valdytojo Walmart akcijos atpigo 6,5 procento po to, kai paaiškėjo, jog bendrovės pakoreguotas ketvirčio pelnas akcijai buvo mažesnis nei laukta. Be to, bendrovė tikisi, kad šiemet pardavimų augimas sulėtės.

Infliacija ir su ja susiję galimi pinigų valdžios institucijų veiksmai taip pat tapo veiksniu, kuris pradėjo kelti susirūpinimą. Nors FED skelbia, kad palūkanų normos ilgą laiką išliks artimos nuliui, kainų spaudimas gali priversti keisti centrinio banko požiūrį.

Rizikos draudimo fondų valdytojai, Robinhood ir Reddit vadovai bei video YouTube kūrėjas, žinomas kaip Roaring Kitty, ketvirtadienio popietę vietos laiku Kongreso finansų komitetui liudijo apie suirutę dėl GameStop ir daugelio kitų akcijų prekybos.

Prieš kongreso komitetą stojo milijardierius, finansiškai remiantis respublikonus Citadel fondo prezidentas Ken Griffin, taip pat Robinhood generalinis direktorius Vlad Tenev, Melvin Capital generalinis direktorius Gabriel Plotkin, Reddit generalinis direktorius Steve Huffman ir investuotojas Keith Gill, žinomas internete kaip Roaring Kitty, t.y. garsus Reddit vartotojas ir youtuberis, reklamavęs investicijas į GameStop akcijas.

Analitikai nurodė, kad Volstryto investuotojams teks susidurti su sudėtingais klausimais iš žinomų vertybinių popierių rinkos kritikų, tokių kaip Maxine Waters ir Alexandria Ocasio-Cortez iš Demokratų partijos.

GameStop yra įmonė, atsidūrusi kovos tarp Volstryto rizikos draudimo fondų ir atskirų investuotojų, kurie savo veiklą koordinavo internetu Reddit socialinėse grupėse ir prekybai naudojo nemokamus internetinius brokerius, tokius kaip Robinhood, viduryje.