Verslo ir rinkų naujienos » „Swedbank“ plečia gyventojų investavimo galimybes − pristato 12 naujų investicinių fondų


Autorius: Swedbank, Parašyta: 2021-02-18 12:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32175


„Swedbank“ Lietuvoje klientai nuo šiol gali investuoti į 12 naujų investicinių fondų, kuriuos valdo didžiausia Švedijos investicijų valdymo bendrovė „Swedbank Robur“. Šios bendrovės paslaugomis naudojasi virš 4 mln. privačių, verslo ir institucinių klientų. „Swedbank Robur“ valdomų fondų turto vertė viršija 166 mlrd. eurų.

„Praėjusieji metai buvo išskirtiniai tuo, kad vis daugiau šalies gyventojų ryžosi įdarbinti savo lėšas jas investuodami. Išplėtę investicinių fondų skaičių šiais pripažinimo jau sulaukusiais „Swedbank Robur“ fondais, gyventojams nuo šiol sudarome galimybes dar labiau siekti užsibrėžtų finansinių tikslų. Be to, artimiausiais šių metų mėnesiais planuojame šių fondų skaičių dar labiau išplėsti“, – sako „Swedbank“ privačių klientų tarnybos vadovas Pavel Ladziato.

„Swedbank“ duomenimis, pernai klientų atidarytų vertybinių popierių sąskaitų skaičius Lietuvoje išaugo beveik penkis kartus, lyginant su 2019 m. Tuo metu privačių klientų prekybos akcijomis sandorių skaičius visose Baltijos šalyse išaugo iki 8 kartų.

P. Ladziato atkreipia dėmesį, kad banko klientai, norintys investuoti turi turėti vertybinių popierių sąskaitą. Ją nuotoliniu būdu galima atsidaryti „Swedbank“ interneto banke, visas investicijas gyventojai atlieka eurais.

Minimali suma įsigyjant „Swedbank Robur“ fondų vienetus siekia 1 eurą. Investuojant į „Swedbank“ grupės investicinius fondus netaikomi įsigijimo, saugojimo ar pardavimo mokesčiai.

Pasak P. Ladziato, dalis „Swedbank Robur“ fondų, į kuriuos gali investuoti Lietuvos gyventojai, yra gavę aukščiausią tvarumo reitingą iš prestižinės rinkos tyrimų bendrovės „Morningstar“.

„Vienas iš esminių šių fondų pranašumų yra jų dėmesys tvarumui. Dalies bendrovės investicijų fondų – tarp jų ir investuotojams Lietuvoje prieinamų „Access Edge“ – taisyklės remiasi Jungtinių Tautų Paryžiaus susitarimu dėl kovos su klimato kaita. Tai leidžia investuotojams ne tik tvariai siekti savo finansinių tikslų, bet kartu ir prisidėti prie teigiamų pokyčių pasaulyje“, – teigia P. Ladziato.

„Swedbank Robur“ veiklą pradėjo 1967 m. Šiuo metu įmonėje dirbantys 250 specialistų valdo beveik 90 investicinių fondų, apimančių visus pasaulio regionus, svarbiausius verslo sektorius bei turto klases.