Verslo ir rinkų naujienos » Prieš 300 metų tulpės buvo laikomos gera investicija


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-02-17 15:07.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32169


Europos Centrinio banko narys ir Airijos Centrinio banko vadovas Gabriel Makhlouf palygino tai, kas šiuo metu vyksta didžiausios kriptovaliutos rinkoje, su tulpių burbulu Nyderlanduose septynioliktame amžiuje.

Jis teigė, kad investuotojai, perkantys bitkoiną, turėtų būti pasirengę prarasti visus savo pinigus. Tuo pačiu monetarinės politikos vykdytojas pabrėžia, kad jis neteikia patarimų ar investuoti į kriptovaliutas ar ne.

„Asmeniškai aš į tai nedėčiau savo pinigų, tačiau akivaizdu, kad kai kurie žmonės tai laiko gera investicija“ - sakė Europos Centrinio banko narys ir Airijos Centrinio banko vadovas.

Gabriel Makhlouf prisiminė, kad „prieš tris šimtus metų žmonės pirko tulpes (tulpių svogūnėlius) nes manė, kad tai gera investicija“.

Tuo tarpu bitkoinas, kuris dar praėjusių metų kovą kainavo mažiau nei penkis tūkstančius dolerių, šiandien pabrango iki naujo absoliučiai rekordinio lygio, t.y. vienu metu už vieną šią kriptovaliutą buvo mokama net po 51713.22 dolerius. Po pietų vienoje iš biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 51015.26 dolerius, arba apie keturis procentus daugiau nei vakar.

Nuo metų pradžios ši virtuali valiuta jau pabrango net virš septyniasdešimt penkių procentų.