Verslo ir rinkų naujienos » J.Yellen svarstytų nerealizuoto pelno apmokestinimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-22 14:49.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32040


JAV Iždo sekretorės pareigoms nominuota Janet Yellen teigė, kad ji svarstytų nerealizuoto kapitalo prieaugio apmokestinimo galimybę, sužinojo naujienų agentūra Reuters.

Nerealizuotas kapitalo prieaugis reiškia teorinį investuotojo turimo turto vertės padidėjimą. Šiuo metu JAV, kaip ir kitur pasaulyje, investuotojai moka mokestį už realizuotą pelną. Jie moka jį tik tada, kai parduoda savo vertybinius popierius pelningai.

Galimybę apmokestinti nerealizuotą pelną pirmiausia iškėlė senatorius Ron Wyden, kuris greičiausiai taps Senato Finansų komiteto pirmininku.

Janet Yellen, prezidento Joe Biden paskirta iždo departamento vadove, sakė svarstanti tokį pasiūlymą padidinti vyriausybės pajamas, skelbia Reuters. Ši pastaba buvo padaryta per posėdį Senato finansų komitete.

Ši žinia sukėlė ažiotažą Volstryte.

„Manau, kad tai pakenktų rinkos nuotaikai. Akivaizdu, kad būti investuotoju būtų mažiau patrauklu. Ekspertai domisi, kas nutiktų, jei investuotojai patirtų nerealizuotų nuostolių. Ar tada atgautų pinigus?“ - sakė milijardierius ir Oaktree Capital įkūrėjas Howard Marks.

Janet Yellen taip pat svarsto kitus būdus padidinti valstybės pajamas, kas greičiausiai paliestų investuotojus ir turtingus amerikiečius.