Verslo ir rinkų naujienos » Entuziazmas Volstryte po to kai prisiekė J.Biden


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-21 01:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32027


S&P500 ir Nasdaq trečiadienį pasiekė naujas aukštumas po to, kai Joe Biden buvo prisaikdintas 46-uoju JAV prezidentu. Ryškiausia prekybos sesijos žvaigždė buvo Netflix.

JAV indeksai trečiadienio sesiją baigė rekordais tą dieną, kai buvo inauguruotas Joe Biden, kuris perėmė valdžią iš Donald Trump po jo audringos ketverių metų kadencijos. Investuotojai tikisi, kad naujasis prezidentas žymiai padidins išlaidas naujiems fiskaliniams stimulams, o tai padės ekonomikai greičiau atsigauti po pandemijos krizės.

Šįkart labiausiai paaugo technologinis Nasdaq indeksas, kurio vertė pakilo 1,97 procento iki naujo rekordinio 13457.25 punktų lygio. Platusis rinkos indeksas S&P500 pasistiebė 1,39 procento iki 3851.85 punktų, o štai stambiųjų bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones trečiadienį paaugo kiek mažiau nei vienu procentu.

Beveik visi vienuolika pagrindinių S&P500 indekso sektorių fiksavo prieaugį. Daugiausia paaugo transporto, nekilnojamo turto ir technologijų sritys. Tuo tarpu bankų indeksas sumažėjo 1,6 procento, bei krito trečią sesiją iš eilės. Investicinio banko Morgan Stanley akcijos atpigo 0.2 procento nepaisant informacijos, kad jo ketvirčio veiklos rezultatai buvo geresni nei laukta.

Procter & Gamble jau antrą kartą padidino visų metų veiklos rezultatų prognozes, nes išlieka padidėjusi nuolatine valymo priemonių paklausa. Tačiau bendrovės akcijos nuvertėjo virš vieno procento po perspėjimo, kad pajamų augimas gali sulėtėti, nes vis labiau platinamos vakcinos.

Žvaigždė tarp technologijų kompanijų buvo Netflix, paskelbusi ketvirtojo praėjusių metų ketvirčio rezultatus. VOD platforma pranešė, kad nebereikės skolintis milijardų dolerių, kad galėtų finansuoti savo naują programos pasiūlymą. Akcijų kaina šoktelėjo net beveik septyniolika procentų, o rinkos kapitalizacija - beveik 40 mlrd. dolerių.

Sesija taip pat sėkminga buvo Amazon (+4,57 procento), Apple (+3,29 procento), Facebook (+2,44 procento), Alphabet (+5,36 procento), Microsoft (+3,65 procento), Nvidia (+2,61 procento), Tesla (+0,70 procento) ir Twitter (+3,64 procento).

Be to, trečiadienį brango ir nafta bei auksas.

Ketvirtadienį savo ketvirčio veiklos rezultatus skelbs: Intel, IBM, Travelers bei kitos kompanijos ir bankai.