Verslo ir rinkų naujienos » Volstryte augimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-20 01:01.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=32020


Per pirmą šios savaitės prekybos sesiją Volstryte dominavo augimas: Dow Jones 30930.52 (+0.38%), S&P500 3798.91 (+0.81%), Nasdaq 13197.18 (+1.53%). Šis judesys aukštyn visuotinai buvo siejamas su naujosios JAV Iždo sekretorės Janet Yellen kalba.

Ji savo kalboje teigė, kad didelio fiskalinio paketo nauda yra didesnė už išlaidas, susijusias su valstybės skolos padidėjimu.

„Nei aš, nei išrinktasis prezidentas nepasiūlėme šio stimulų paketo neatsižvelgdami į šalies skolą. Tačiau dabar, kai palūkanų normos yra istoriškai žemos, protingiausias dalykas, kurį galime padaryti, yra elgtis dideliu mastu“ - sakė Janet Yellen.

Investuotojams tai reiškia viena: Joe Biden administracija įlies dar daugiau pinigų į ekonomiką. Ir taip, pirmajame šių fiskalinių ir piniginių stimuliatorių etape daugiausiai naudos gaus vertybinių popierių rinka, kuri pirmoji sulauks pelnų augimo infliacijos iliuzijos. Praėjusią savaitę išrinktasis prezidentas Joe Biden pristatė trečiojo 1,9 trln. dolerių fiskalinių išlaidų paketo projektą.

Tokios milžiniškos skolos (t.y. pinigų) sukūrimo ir įpumpavimo į ekonomiką perspektyva Volstryte jau keletą savaičių skatina augimą. Šis veiksnys taip pat buvo svarbus ir antradienį.

Labiausiai išaugo technologijų įmonių vertės, kurios susigrąžino nuostolius po silpnosios praėjusios savaitės. Facebook ir Alphabet akcijų kainos išaugo 3–4 procentais, Microsoft - 1,8 procento, be to, padidėjo ir Apple bei Amazon kapitalizacijos.

Rinkoje toliau buvo skelbiami ketvirčio veiklos rezultatai. Antradienio reakcija į bankų veiklos buvo panaši į tą, kurią matėme penktadienį. Tiek Bank of America, tiek Goldman Sachs rezultatai buvo žymiai didesni nei analitikų lūkesčiai. Ir vis dėlto jų akcijų kainos sumažėjo, t.y. atitinkamai 0.73 ir 2.26 procento, kaip ir JP Morgan bei Citigroup vertybinių popierių atveju penktadienį, kurių veiklos rezultatai irgi viršijo lūkesčius.

Netflix ketvirčio ataskaita pasirodė po sesijos. Po prekybinės sesijos metu šios bendrovės akcijos brango net dvyliką procentų. Investuotojams matyt patiko žinia apie spartų vartotojų skaičiaus augimą ir patikinimą, kad Netflix yra arti teigiamų pinigų srautų.

Trečiadienį savo veiklos rezultatus skelbs: Morgan Stanley, UnitedHealth, Procter & Gamble, U.S. Bancorp ir kitos įmonės bei bankai.