Verslo ir rinkų naujienos » Turi 240 milijonų dolerių vertės bitkoinus ir dvi galimybes juos susigrąžinti


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-13 18:50.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31993


Programuotojas iš Vokietijos turi bitkoinų, kurių vertė siekia apie 240 mln. dolerių, tačiau jis pamiršo slaptažodį, suteikiantį prieigą prie jų. Jam liko tik du bandymai, praneša The Guardian leidinys.

Stefan Thomas prieš dešimtmetį gavo 7002 bitkoinus už tai, kad padarė vaizdo įrašą, kuriame paaiškino, kaip veikia kriptovaliuta. Tada šios valiutos kaina buvo 2 - 6 doleriai. Šiuo metu programuotojo bitkoinų vertė siekia apie 240 milijonų dolerių, primena The Guardian.

Problema ta, kad Stefan Thomas pamiršo slaptažodį ir neturi prieigos prie savo bitkoinų. Taip vadinamas privatus raktas, leidžiantis naudoti bitkoinus, saugomas IronKey diske, kuris po dešimties nesėkmingų bandymų prisijungti galutinai užšifruos duomenis. Programistas jau išnaudojo aštuonis.

„Aš tiesiog atsigulsiu ir pagalvosiu. Tada atsisėsiu prie kompiuterio su nauja strategija, o jei tai neveikia, bandysiu dar kartą“ - The New York Times leidiniui sakė jis.

Programuotojas prisipažino, kad dabartinė patirtis atgrasė jį nuo kriptovaliutų naudojimo.

„Visa ši mintis būti nuosavu banku. Leiskite man pasakyti taip: ar jūs patys gaminate batus? Priežastis, kodėl mes turime bankus, yra ta, kad nenorime užsiimti tuo viskuo, ką daro bankai“ - teigė Stefan Thomas.

Kriptovaliutų duomenis analizuojanti bendrovė Chainalysis mano, kad maždaug dvidešimt procentų iš esamų 18,5 milijono bitkoinų yra pamesti arba negrįžtamai „įstrigę“ piniginėse, prie kurių nėra prieigos.

Artėjant vakarui vienoje iš biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 34488.72 dolerius, arba 2,5 procento daugiau nei vakar. Nuo metų pradžios ši kriptovaliuta pabrango beveik devyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 325 procentais.