Verslo ir rinkų naujienos » C.Lagarde: nepaisant naujų blokadų, ECB prognozės tebegalioja


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-13 15:14.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31991


Pasak Europos Centrinio banko vadovės Christine Lagarde, vis didesniu mastu įvesti nauji apribojimai, susiję su sekančia koronaviruso pandemijos banga, dar neverčia keisti ekonomines prognozes.

ECB vadovė pabrėžė, kad pastaruoju metu paaiškėjo kai kurie veiksniai, kurie anksčiau kėlė neapibrėžtumą ir netikrumą, pavyzdžiui, JAV rinkimų klausimas, prekybos susitarimas su Jungtine Karalyste ir vakcinacija nuo Covid-19.

Christine Lagarde teigė, kad nors ekonominė padėtis buvo optimistiškesnė, nei tikėtasi, vis tiek reikalinga piniginė ir fiskalinė parama.

Gruodį Europos Centrinis bankas atnaujino makroekonomines prognozes. Remiantis patikslinta prognoze, euro zonos ekonomika 2020 metais pagal pradinį scenarijų sumažės 7,3 procento, kai tuo tarpu rugsėjį prognozuota, kad kris aštuoniais procentais. Tikimasi, kad 2021 metais euro zonos BVP padidės 3,9 procento, palyginti su anksčiau lauktu penkių procentų augimu. Savo ruožtu kitais metais plėtra turėtų paspartėti iki 4,2 procentų, kai prieš tai prognozuotas 3,2 procento prieaugis.

Dėl atsinaujinusios pandemijos euro zonos ekonomika greičiausiai vėl smuktelės 2021 metų pradžioje, pasinerdama į dvigubo dugno nuosmukį.