Verslo ir rinkų naujienos » Bitkoinas - tai „kvailių auksas“


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-12 16:38.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31986


Euro Pacific Capital vyriausias ekonomistas ir strategas Peter Schiff vis dar mano, kad bitkoino pirkėjai yra kvailiai. Jis taip teigė jau 2017 metais, kai kriptovaliuta pirmą kartą išgarsėjo dėl staigaus jos kainos padidėjimo.

„Visas šis bitkoinas yra naujausias kvailio aukso įsikūnijimas, ir visi, kurie jį perka, yra kvailiai“ - tiesiai šviesiai rėžė minimas investuotojas.

Pirmadienį sulaukėme bitkoino rekordinio išpardavimo po to, kai praėjusią savaitę jo kaina priartėjo prie 42 tūkstančių dolerių. Artėjant vakarui už vieną bitkoiną buvo mokama po 33461.44 dolerius, arba virš trijų procentų mažiau nei vakar.

Peter Schiff atkreipia dėmesį į tai, kad ankstyvieji bitkoinų pirkėjai, kurie uždirbo pinigus iš jo kainos šuolio, juos parduoda kitiems, kurie neatpažįsta, kad tai tik piramidės schema. Pasak jo, dauguma tų, kurie vis dar turi bitkoinus, kliedi, kad kriptovaliuta kada nors taps pinigais.

„Bitkoinas niekada nebus pinigai. Tai neatitinka pinigų apibrėžimo. Pinigai turi būti prekė. Ji turi turėti savo vertę, ne tik būti mainų priemone“ - sakė Euro Pacific Capital vyriausiasis ekonomistas ir strategas.

Prieš metus Peter Schiff atskleidė, kad jis turėjo bitkoinų, tačiau jų neteko, nes jo skaitmeninė piniginė nustojo priimti jo įvestą slaptažodį. Tada jis pabrėžė, kad nesigaili, nes jam bitkoinai buvo dovanoti.

„Žinojau, kad bitkoinų turėjimas yra bloga idėja, bet nesupratau, kad tai taip blogai“ - tuomet sakė jis.

Prieš metus bitkoino kaina buvo septynis kartus mažesnė nei šiandien.