Verslo ir rinkų naujienos » Itin aukštos akcijų kainos tik FED dėka


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-12 15:36.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31985


DoubleLine Capital įkūrėjas ir vadovas Jeffrey Gundlach mano, kad daugelį dešimtmečių trukusios tendencijos dabar ima keistis.

„Šiuo metu mes turime neįprastai aukštą vertinimą ir jį palaiko didžiulė stimuliacija. Jei patikrinsite pastarųjų keturių dešimtmečių akcijų rinkos duomenis, daugelis vertinimo rodiklių rodo, kad esame viršutiniame pervertinimo procentile. Tą, žinoma, lemia tai, kad FED laikosi nulinės normos ir žada likti čia. Tai įgalina rekordiškai aukštus vertinimus“ - tikino jis.

Praėjusią savaitę Dow Jones, S&P500 ir Nasdaq indeksai pasiekė naujas rekordines aukštumas. S&P500 kainos / būsimo uždarbio santykis yra beveik 23, t.y. artimas 2000 metų rekordui, prieš pat sprogstant dotcom burbului.

Jeffrey Gundlach taip pat atkreipė dėmesį į tendencijų, kurios tęsėsi maždaug dešimtmetį, pokyčius. Besivystančios rinkos pradeda pralenkti JAV, vertės įmonės pralenkia augimo, o silpnesnio balanso įmonės - stipresnes.

„Tikrai yra pokyčių. Panašu, kad dešimties metų JAV aukščiausia pozicija rinkoje baigiasi. Daug kas keičiasi. Įtariu, kad tai nėra trumpalaikis reiškinys“ - sakė jis.

Investuotojas, kurį kai kurie pavadino „obligacijų karaliumi“, nurodo kitą poslinkį, kuris gali daryti spaudimą akcijų rinkoms. Tai galimas infliacijos augimas. Jo nuomone, vartotojų kainų indeksas jau gegužę / birželį gali parodyti trijų procentų kainų padidėjimą.

„Infliacija gali labai pasikeisti padėtį, jei ji atsiras“ - reziumavo Jeffrey Gundlach.