Verslo ir rinkų naujienos » Po D.Trump užblokavimo pinga Twitter akcijos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-11 17:47.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31981


Twitter sprendimas užblokuoti Donald Trump paskyrą tinklapyje suteikė investuotojams argumentą parduoti akcijas. Pirmadienio prekybos pradžioje šios kompanijos rinkos vertė buvo nukritusi net apie dešimt procentų.

Socialinė svetainė savo sprendimą pateisino tuo, kad Donald Trump tweetai pažeidė reglamentus, nes jie kurstė smurtą. Twitter taip pat pranešė, kad JAV prezidento paskyros, kuri turėjo daugiau kaip 88 milijonus sekėjų, sustabdymas buvo susijęs su tolimesnio smurto kurstymo rizika po Kapitolijaus šturmo.

Bernstein analitikai tikisi, kad dėl pastarųjų įvykių tik šiek tiek sumažės Twitter vartotojų skaičius. Kaip minėta, prasidėjus prekybos sesijai iš pradžių šios kompanijos rinkos vertė krito apie dešimt procentų, tačiau po to sulaukėme atšokimo ir šiuo metu ji yra sumažėjusi apie šešis procentus.

Tai pirmas kartas, kai Twitter blokuoja valstybės vadovą, sukeldamas ginčus dėl JAV technologijų gigantų įtakos laisvam žodžiui.

Kitos socialinės žiniasklaidos platformos taip pat blokavo JAV prezidentą. Mark Zuckerberg, Facebook įkūrėjas ir generalinis direktorius, teigė, kad Donald Trump paskyra bus sustabdyta bent jau tol, kol bus baigtas prezidentavimo perdavimas. Facebook akcijos pirmadienį pinga apie tris procentus.

Nors analitikai nesitiki, kad Donald Trump užblokavimas turės reikšmingos įtakos Twitter, pastarosiomis dienomis labiau domimasi mažesniais tokios paslaugos tiekėjais, tokiais kaip Parler, Gab, MeWe, Zello ir Telegram. Tačiau į kai kuriuos iš jų nusitaikė milžinai. Parler, kuriuo naudojasi daugelis Donald Trump šalininkų, konservatorių ir dešiniųjų ekstremistų, turi problemų. Amazon sustabdė tam tikrų paslaugų teikimą Parler. Anksčiau Apple ir Google šią programą pašalino iš savo parduotuvių. Milžinai blokuoja prieiga prie šios svetainės teigdami, kad joje yra įrašų, išprovokuojančių smurtą.