Verslo ir rinkų naujienos » Kriptovaliutų kapitalizacija viršijo trilijono dolerių lygį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2021-01-07 17:48.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31967


Bendra kriptovaliutų rinkos vertė pirmą kartą istorijoje viršijo vieno trilijono dolerių lygį. Prie to labiausiai prisidėjo pašėlęs bitkoino ralis, kurio kaina jau viršija 38 tūkstančius dolerių.

Kriptovaliutos pasiekė dar vieną svarbią žymę po to, kai per praėjusius metus jų rinkos vertė pašoko net penkis kartus.

Ekspertai aiškina, kad įspūdingą augimą lemia didelė spekuliantų, tendenciją sekančių algoritmais pagrįstų fondų, turtingų žmonių ir net institucinių investuotojų paklausa.

„Kuo daugiau žmonių matys savo turto nuvertėjimą, ypač fiat valiutų pagrindu, tuo labiau jie ieškos alternatyvų“ - sakė Kanados kriptovaliutų kasybos įmonės Bitfarms prezidentas Geoffrey Morphy.

Kriptovaliutų vertės padidėjimą, kaip jau buvo minėta, daugiausiai lėmė bumas susijęs su bitkoinu. Šiandien populiariausia pasaulyje virtuali valiuta pabrango apie aštuonis procentus iki 38712 dolerių, kas yra naujas absoliučiai rekordinis lygis.

Nuo šių metų pradžios bitkoino vertė dolerio atžvilgiu jau pašoko beveik trečdaliu, kai per praėjusius metus pasistiebė net virš trijų šimtų procentų.

Remiantis CoinGecko duomenimis, bitkoinas sudaro apie du trečdalius visos kriptovaliutų rinkos vertės. Antroje vietoje yra ethereum su 13 procentų rinkos dalimi.