Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos akcijų rinkoje nežymūs indeksų pokyčiai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-12-03 00:54.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31816


Nepaisant silpnų darbo rinkos duomenų, Niujorko vertybinių popierių biržos priešinosi nuosmukiui, o S&P500 nustatė naują rekordinį uždarymo lygį. Antrojo ypatingų fiskalinių išlaidų paketo likimas taip pat lieka neaiškus.

Užimtumas JAV privačiame sektoriuje lapkritį padidėjo 307 tūkstančiais, prieš trečiadienio sesiją pranešė ADP. Normaliomis sąlygomis tai būtų sensacingas rezultatas. Bet dabar mes kalbame apie darbo vietų, kurios buvo iki pavasario uždarymo, atkūrimą, o ne apie naujų darbo vietų kūrimą. Be to, rinkoje laukta, jog šis rodiklis sieks vidutiniškai 410 tūkstančių.

Tokia informacija sesijos atidarymo metu pablogino nuotaikas ir šiek tiek sumažėjo Amerikos akcijų rinkos indeksai. Tačiau pradiniai nuostoliai buvo greitai susigrąžinti, o dienos pabaigoje Dow Jones ir S&P500 buvo aukščiau nulio ribos. Dow Jones indeksas šįkart pakilo 0,2 procento, bet vis dar nepasiekė 30 tūkstančių punktų ribos, kurią pirmą kartą viršijo praėjusią savaitę.

Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 padidėjo kukliai 0,18 procento iki 3669,01 pukto. Tai yra naujas rekordinis uždarymo lygis, bet rezultatas šiek tiek žemesnis už antradienio dienos visų laikų rekordą. Nasdaq šįkart pasikoregavo, bet nukrito tik vos 0,05 procento iki 12349,37 punktų.

Vakcinos platinimo lenktynių pažangos ženklai pastarosiomis dienomis paskatino JAV akcijų kilimą. Trečiadienį Pfizer ir BioNTech vakcina nuo COVID-19 gavo leidimą naudojimui Jungtinėje Karalystėje. Pirmosios bendrovės akcijos pabrango trimis procentais, o antrosios - penkiais procentais. Savo ruožtu farmacijos koncernas Merck uždirbo pardavus 2015 metais įsigytas Moderna akcijas, kurių vertė per metus išaugo daugiau nei septynis kartus.

Didžiausia kliūtis Dow Jones indeksui augti labiau buvo beveik devynių procentų Salesforce akcijų kainos sumažėjimas po to, kai bendrovė paskelbė įsigijusi Slack už 28 mlrd. dolerių. Tuo tarpu Boeing vertybiniai popieriai pabrango 5,09 procento po to, kai pasirodė informacija, jog vyksta derybos su Ryanair dėl 737 MAX orlaivio užsakymų išplėtimo.

„Bendras požiūris į riziką išlieka nepakitęs - šiandien gali būti tam tikras konsolidavimas, bet tai suprantama, atsižvelgiant į lapkričio augimo mastą“ - sakė MUFG pasaulinės rinkos tyrimų vadovas Derek Halpenny.

Norą pirkti rekordiškai brangias akcijas taip pat atvėsino politiniai pranešimai. „Kompromisinį“ fiskalinį 908 mlrd. JAV dolerių paketą, kurį pasiūlė tik prieš kelias dešimtis valandų, respublikonų daugumos Senate vadovas nedelsdamas atmetė. Nuo liepos rinka laukia naujų federalinių išlaidų.