Verslo ir rinkų naujienos » Šortinimo meistrą ištiko nesėkmė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-27 16:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31793


Carson Block, kuris žinomas dėl savo aktyvaus Kinijos kompanijų akcijų šortinimo, šie metai yra prastoki. Paskutiniai jo šūviai nepavyko, t.y. buvo netaiklūs.

Jis nusitaikė į tokias JAV listinguojamas įmones kaip GSX Tchedu Inc, TAL Education Group ir Jovy Inc, rekomenduodamas investuotojams parduoti, t.y. šortinti jų akcijas. Tačiau po pradinių kritimų, kuriuos sukėlė kritinės Carson Block ataskaitos, minėtų kompanijų akcijų kainos atsitiesė ir pakilo.

„Paskelbus mūsų analizę, GSX akcijų kaina patrigubėjo“ - skundėsi jis ir pridūrė, kad kažkas čia negerai.

Muddy Waters įkūrėjas mano, kad dėl to kalti prekybininkai, prekiaujantys pasirinkimo sandoriais, ir investuotojai, kurie kėlė jo kritikuotų bendrovių akcijų kainas pasinaudodami nedideliu jų skaičiumi biržoje.

Bloga šortintojų reputacija ir nekintantys jų metodai skatina investuotojus žaisti prieš juos, sako United First Partners Azijos rinkos tyrimų vadovas Justin Tang. Jis tuo pačiu atkreipė dėmesį į neseniai įvykusį akcijų rinkų bumą, kuris taip pat sužlugdė tokių rinkos dalyvių kaip Carson Block, kuris praeityje vykdė daug sėkmingų kampanijų, planus.

Šortinimo meistras Carson Block pakartojo savo kreipimąsi į JAV Vertybinių popierių ir biržos komisiją (SEC), kad ji neįtrauktų Kinijos bendrovių į biržos sąrašus, kurių jis negali „tinkamai stebėti“.