Verslo ir rinkų naujienos » Naujas Nasdaq rekordas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-26 00:51.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31784


Dow Jones ir S&P500 indeksai dieną prieš tai pasiekę istorinius rekordus šiek tiek atsitraukė: Dow Jones 29872.47 (-0.58%), S&P500 3629.65 (-0.16%). Tuo tarpu Nasdaq ūgtelėjo ir kiek pagerino rugsėjį pasiektą visų laikų rekordą: Nasdaq 12094.40 (+0.48%).

Šį kartą Volstryto investuotojai buvo mažiau linkę pirkti vertės įmones ir nukreipė žvilgsnį į augančias bendroves. Tai atsispindėjo biržos indeksų rodikliuose.

Lapkritį Amerikos vertybinių popierių rinka vėl grįžo į augimo būseną, kai buvo pranešta apie galimai veiksmingas vakcinas nuo Covid-19, be to, buvo pranešti stebėtinai geri kompanijų veiklos rezultatai už trečiąjį ketvirtį. Todėl pagerėjo lūkesčiai susiję su kitais metais, nors tuo pačiu koronavirusas JAV vis dar nenugalėtas. Tačiau rinkoje jau įvertinamos ateities perspektyvos, t.y. atsižvelgiant į gerinamas įmonių pelnų prognozes.

Į nusivylimus makroekonomikos srityje nebuvo atsižvelgta. JAV naujų bedarbių prašymai suteikti pašalpą išaugo antrą savaitę iš eilės, vėl nustebindami ekonomistus. Be to, nelauktai spalį smuktelėjo amerikiečių pajamos, tiesa, išlaidos pakilo kiek labiau nei prognozuota. Kita vertus, kainų spaudimas susilpnėjo - vartotojų išlaidų defliatorius (PCE) krito, bet tai atitiko lūkesčius.

Pramonės duomenys nustebino teigiamai. Ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų vertė padidėjo 1,3 procento spalį, ir akivaizdžiai viršijo lūkesčius (0,9 procento). Nekilnojamojo turto rinkos duomenys taip pat buvo geri - naujų namų pardavimai spalį viršijo prognozių vidurkį.

Tesla, kurios rinkos kapitalizacija antradienį viršijo 500 mlrd. dolerių, akcijų kaina padidėjo 3,4 procento nepaisant informacijos, kad elektromobilių gamintojas iš rinkos turėjo pašalinti maždaug 9,5 tūkstančius savo transporto priemonių. Tuo tarpu elektrinius sunkvežimius projektuojančios bendrovės Nikola akcijų kaina krito daugiau nei dvyliką procentų po to, kai generalinis direktorius Mark Russell neįstengė įtikinti investuotojų, kad dviejų milijardų JAV dolerių vertės sandoris su General Motors ir toliau galios.

Ketvirtadienį amerikiečiai, nepaisant epidemiologinių apribojimų, švenčia Padėkos dieną, todėl Volstryte nebus prekiaujama. Be to, penktadienio sesija bus sutrumpinta trimis valandomis, o tai praktiškai reiškia ilgą savaitgalį JAV akcijų rinkoje.