Verslo ir rinkų naujienos » Europos akcijų rinkai prognozuojamas augimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-25 14:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31780


Apklausti analitikai ir kiti finansų rinkų dalyviai tikisi, kad kitais metais Europos akcijų rinka augs ir atsidurs arti prie savo visų laikų aukščiausio lygio.

Taip bus dėka optimizmo, kurį sukelia vakcinos nuo COVID-19 ir geresnės kompanijų nuotaikos bei tikėtinas pelnų augimas, pranešė Reuters remdamasi apklausos rezultatu.

Pastarosiomis savaitėmis agentūros apklausti fondų valdytojai, strategai ir brokeriai prognozuoja visos Europos akcijų rinkos indekso STOXX 600 padidėjimą iki 430 punktų 2021 metais. Tai būtų maždaug dešimties procentų prieaugis ir tik šiek tiek mažiau nei istorinis rekordas pasiektas šių metų vasarį.

Tuo tarpu jei ši prognozė išsipildytų, tai tuo pačiu reikštų, kad nuo šių metų kovo mėnesį pasiekto dugno STOXX 600 indeksas atsitiestų net šešiasdešimt procentų.

Reuters primena, kad jos ankstesnėje apklausoje finansininkai prognozavo, kad minimas indeksas pakils iki 375 punktų gruodį ir iki 410 punktų po metų. Šiuo metu STOXX 600 indekso vertė yra 391.15 punktų, arba 0,32 procento mažiau nei vakar. Nuo metų pradžios šio indekso vertė krito apie šešis procentus.