Verslo ir rinkų naujienos » Istorinis momentas Volstryte - Dow Jones pakilo virš 30000 punktų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-25 01:08.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31777


Po sėkmingos antradienio sesijos Volstryte pradžios Dow Jones Industrial Average indeksas pirmą kartą per 124 metų savo istoriją viršijo 30000 punktų lygį. Investuotojai mano, kad tokie pagrindiniai rizikos veiksniai kaip pandemija Covid-19 ir JAV rinkimai netrukus gali sumažinti savo poveikį.

Taigi, antradienį Dow Jones indekso vertė pakilo 1.54 procento iki 30046.24 punktų, kas yra naujas visų laikų rekordinis lygis. Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P 500 pasistiebė kiek labiau 1.62 procento iki 3635.41 punkto, kas taip pat yra rekordinis lygis, o štai technologinis Nasdaq paaugo 1.31 procento iki 12036.78 punktų.

Tarp Dow Jones indekso narių labiausiai pakilo Chevron (5.04 procento) ir dviejų bankų, t.y. JPMorgan Chase & Co. bei Goldman Sachs rinkos vertė. Antradienis taip pat buvo sėkmingas Boeing akcijų savininkams. Šie vertybiniai popieriai pabrango daugiau nei keturiais procentais po to, kai Europos reguliavimo institucija patvirtino ketinimą atnaujinti įžeminto 737 MAX naudojimą. Oficialus patvirtinimas laukiamas sausio mėnesį.

Skaičiuojant nuo lapkričio pradžios, Dow Jones vertė jau išaugo daugiau nei tryliką procentų, o tai yra didžiausias mėnesio padidėjimas nuo 1987 metų. S&P 500 ir Nasdaq šį mėnesį pakilo atitinkamai 11 ir 10 procentų. Tai gali būti geriausias šių dviejų indeksų mėnuo nuo balandžio.

Prekybininko Best Buy akcijos nuvertėjo net septyniais procentais, nepaisant to, kad ketvirčio pelnas, tenkantis vienai akcijai, buvo 2,06 doleriai, palyginti su lauktais 1,7 doleriais.

Pirkėjų entuziazmą vis dar kaitina nauji pranešimai, susiję su vakcinomis nuo Covid-19. Yra tikimybė, kad bent viena iš trijų vakcinų, kurias savarankiškai sukūrė Pfizer, Moderna ir AstraZeneca kompanijos, bus plačiai naudojama iki metų pabaigos.

Antradienį informacija apie valdžios perdavimo naujam išrinktam prezidentui Joe Biden pradžią taip pat paskatino aktyviau pirkti akcijas. Šį sprendimą priėmė vis dar einantis valstybės vadovo pareigas Donald Trump, o tai reiškia, kad vis dėlto visas procesas gali būti „taikus“. Tiesa, dabartinis Baltųjų rūmų šeimininkas tikina, kad tai nėra ginklų sudėjimo ir pasidavimo ženklas.

Kita vertus, auksas judėjo priešinga kryptimi, nors, atsižvelgiant į augantį apetitą rizikingesniam turtui, tokia situacija nestebina. Problema ta, kad metalo kaina per pirmąsias dvi savaitės dienas jau krito 3,6 procento ir yra tik kiek aukščiau svarbaus techninio 200 dienų slenkančio vidurkio rodiklio. Jį pralaužus, gali pasireikšti ilgesnės metalo „problemos“. Šiuo metu jis pigiausias nuo liepos septynioliktos dienos.