Verslo ir rinkų naujienos » JPMorgan pajamos iš prekybos auksu pasiekė milijardą dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-23 17:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31768


Didžiausias pagal valdomą turtą Amerikos bankas JPMorgan šiais metais iš brangiųjų metalų prekybos, sandėliavimo ir finansavimo uždirbo rekordines pajamas - maždaug milijardą dolerių. Tai yra daug daugiau nei konkuruojantys bankai, rašo Reuters.

Konsultacinė įmonė McKinsey skaičiuoja, kad dešimt didžiausių investicinių bankų šiais metais iš brangiųjų metalų, daugiausia aukso, uždirbs bendrai 1,7 – 2 mlrd. dolerių pajamas. Mažiausiai pusė šios sumos atiteks JPMorgan.

„Pastaraisiais metais atskiri investiciniai bankai retai uždirbo daugiau nei milijardą JAV dolerių iš žaliavų ir nė vienas niekada per vienerius metus neuždirbo daugiau nei apie 600 milijonų dolerių iš tauriųjų metalų“ - sakė McKinsey CIB Insights atstovas George Kuznetsov.

Pelną lėmė didelė aukso ir sidabro paklausa tarp JAV ir Europos investuotojų, kurie bijojo, kad koronaviruso pandemija gali nuvertinti kitą turtą. Dėl to aukso kainą pakilo virš 2000 dolerių už unciją.

Comex ir CME Group biržų operatorių duomenys rodo, kad JPMorgan klientams teko trečdalis visos aukso prekybos spalį ir daugiau nei du penktadaliai birželį.

Nuo metų pradžios aukso kaina pakilo kiek daugiau nei dvidešimt vienu procentu.