Verslo ir rinkų naujienos » Už metų bitkoino kaina gali viršyti 300 tūkstančių dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-23 13:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31766


Remiantis iš Citigroup „nutekėjusia“ ataskaita, Amerikos banko valiutų rinkos techninės analizės vadovas Tom Fitzpatrick prognozuoja, kad bitkoino kaina po metų gali būti daugiau nei šešiolika kartų didesnė nei šiandien.

Bitkoinas šiais metais sparčiai brangsta ir jo kaina jau priartėjo prie 2017 metų gruodį pasiekto rekordinio lygio, kai už vieną šią kriptovaliutą mokėta beveik po dvidešimt tūkstančių dolerių. Dar kovo mėnesį populiariausia kriptovaliuta kainavo mažiau nei penkis tūkstančius dolerių. Apie pietus vienoje iš kriptovaliutų biržų už vieną bitkoiną mokėta po 18476 dolerius, arba apie vieną procentą mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Staigus bitkoino kainos šoktelėjimas (dar spalį kaina siekė 10,5 tūkstančius dolerių) aiškinamas didėjančiu didelių institucinių investuotojų susidomėjimu kriptovaliuta, jiems vis labiau įsitikinant, kad bitkoinas gali būti geras „saugus prieglobstis“.

Atrodo, kad šiai nuomonei pritaria CitiFX Technicals vadovas Tom Fitzpatrick, kuris pavadino savo pranešimą: „Bitkoinas: XXI amžiaus auksas“. Jame analizuojamos populiariausios kriptovaliutos kainų tendencijos. Nurodoma, kad per pirmąjį augimo ciklą, 2011 – 2013 metais, bitkoino kaina padidėjo 555 kartus. Antruoju, 2015–2017 metais, ji padidėjo 121 kartą. Minimas specialistas nusprendė, kad bitkoinas šiuo metu yra trečiojo pagrindinio savo kainos ralio viduryje.

„Šis augimo judesys potencialiai savo viršūnę gali pasiekti 2021 metų gruodį. Tai rodo padidėjimą iki 318 tūkstančių dolerių. Nors atrodo mažai tikėtina, tai būtų tik 102 kartų padidėjimas nuo minimumo iki didžiausio (iki šiol mažiausias procentinis padidėjimas) lygio tuo momentu, kai argumentai dėl bitkoino gali būti įtikinamiausi“ - rašo Tom Fitzpatrick.

Tarp šių argumentų Amerikos banko valiutų rinkos techninės analizės vadovas pirmiausia nurodo iš anksto nustatytą bitkoinų kiekį: jų gali būti tik 21 milijonas. Tai reiškia, kad jie nėra jautrūs infliacijai, priešingai nei įprasti pinigai, kurių sumą pastaruoju metu gerokai padidino Centriniai bankai ir vyriausybės.