Fondai norės įsigyti Tesla akcijų už 8 mlrd. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-11-20 16:30 Komentarai: (0)
Amerikos investicinio banko Goldman Sachs analitikai tikisi, kad elektromobilių gamintojos Tesla rinkos vertė ir toliau augs, nes ši kompanija bus įtraukta į vieną iš pagrindinių JAV akcijų rinkos indeksų S&P500.

Jie apskaičiavo, kad vien tik fondai investuojantys į didelės kapitalizacijos įmones norės įsigyti elektromobilių gamintojo akcijų už aštuonis milijardus JAV dolerių.

Banko analitikai atkreipė dėmesį, kad iš 189 didelės kapitalizacijos fondų, kuriuos stebi Goldman Sachs, net 157 rugsėjo pabaigoje neturėjo Tesla akcijų.

Specialistai daro prielaidą, jog kai šie fondai nuspręs jas įsigyti, nes įmonė prisijungs prie S&P500 indekso gruodžio dvidešimt pirmą dieną, kad išlaikytų lyginamąjį svorį, turėtų nupirkti Tesla akcijų už mažiausiai aštuonis milijardus dolerių.

Ketvirtadienį Tesla nuosavybės vertybinių popierių kaina pasiekė rekordines aukštumas. Šios savaitės pradžioje buvo paskelbta, kad Elon Musk įmonė taps S&P500 indekso dalimi. Tarp didelės kapitalizacijos Amerikos įmonių Tesla rinkos vertė šiais metais šoktelėjo daugiausiai, t.y. net beveik penkiais šimtais procentų, o vien per paskutines tris prekybos sesijas šios kompanijos akcijos pabrango net 22,3 procento.
 
Dar nėra komentarų