Verslo ir rinkų naujienos » JAV Iždo departamentas sustabdys skatinimo programas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-11-20 14:07.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31758


JAV Iždo sekretorius Steven Mnuchin nusprendė, kad kelios skatinimo programos realizuojamos kartu su Federaliniu Rezervu nebus pratęstos po gruodžio 31 dienos.

Kalbama apie paskolų programas, įskaitant paramos mechanizmą mažam ir vidutiniam verslui. FED išreiškė prieštaravimą Iždo departamento sprendimui.

„Federalinis Rezervas norėtų išlaikyti visas specialių programų, sukurtų per koronaviruso pandemiją, spektrą ir vaidinti svarbų vaidmenį kaip gynybos liniją mūsų vis dar kenčiančiai ir trapiai ekonomikai“ - sakoma Amerikos Centrinio banko pranešime.

Steven Mnuchin ketvirtadienį išsiųstame laiške Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovui Jerome Powell paaiškino, kad šios programos jau atliko savo užduotį. Įmonių obligacijų emisijos sugrįžo į prieš pandemiją buvusį lygį.

Šių mechanizmų pinigai gali būti panaudoti kitais būdais. Iždo departamentas ragina FED grąžinti iš šių skatinimo programų nepanaudotas 455 mlrd. dolerių lėšas. Kongresas galės jas skirti kitoms paramos ekonomikai formoms.